Πέμπτη, Μαρτίου 16

Τέμπη -Καθημερινή “καρφώνει” Μητσοτάκη: Από την πρώτη στιγμή σκεφτόταν τις εκλογές


 Στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr ότι από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης είχε στο νου του το πότε (δεν) θα κάνει εκλογές, προχωράει σήμερα η «Καθημερινή». Όπως γράφει η εφημερίδα «σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε εκτιμήσει από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη πως οι εκλογές πρέπει να μετατεθούν για αργότερα». Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, «ανάλογη εισήγηση είχε κάνει και ο Αμερικανός σύμβουλος Σταν Γκρίνμπεργκ (φωτο). Ο τελευταίος, του εισηγήθηκε να αναβάλει κάθε σχεδιασμό για εκλογές στις 9 Απριλίου, συνυπολογίζοντας το τεράστιο πολιτικό κόστος που θα

επωμιστεί. Την άποψη αυτή υιοθέτησε ο Πρωθυπουργός, βάζοντας τέλος σε κάθε σχεδιασμό για εκλογές πριν από το Πάσχα», προσθέτει η εφημερίδα.

Τι έγραφε η aftodioikisi.gr

Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr από την πρώτη μέρα του εγκλήματος στα Τέμπη, υπό τον τίτλο: «Σενάρια για αναβολή των εκλογών -Οι τρεις λόγοι & οι ημερομηνίες», οι συζητήσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Μαξίμου από  την 1η Μαρτίου συνέκλιναν στην μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών. Κι αυτό γιατί «καθώς μετά την 9η Απριλίου ακολουθούν τρεις μάλλον «απαγορευτικές Κυριακές» (Πάσχα -16/4, Κυριακή του Θωμά 23/4 και Πρωτομαγιά -30/4) οι νέες ημερομηνίες για τις εκλογές θα μπορούσαν να είναι είτε η 7η Μαΐου, που όμως οδηγεί τις επαναληπτικές (οριακά) πάνω στις Πανελλαδικές (2 έως 16 Ιουνίου) είτε (το πιθανότερο) η 14η Μαΐου, που ήταν έτσι κι αλλιώς το plan B του κ. Μητσοτάκη, με τις δεύτερες να διεξάγονται στις 18 /6. Το άλλο σενάριο είναι η 21η Μαΐου, ενώ ένα… plan C, «λέει» για διεξαγωγή των εκλογών στην λήξη της τετραετίας, δηλαδή την Κυριακή 9 Ιουλίου με τις δεύτερες κάλπες να στήνονται λόγω Δεκαπεντάυγουστου είτε στις 27/8 είτε στις 3/9».

 .aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .