Τετάρτη, Μαρτίου 8

Ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων διαψεύδει τον Μητσοτάκη!

Τρομερές αποκαλύψεις και σοβαρές αιχμές για την επιτροπή διερεύνησης

Αποκαλύψεων συνέχεια από τον επικεφαλής του οργανισμού σιδηροδρόμων της ΕΕ, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στείλει έγγραφο με το οποίο να ζητά την συνδρομή του οργανισμού. 

Ο δόκτωρ Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ μιλώντας στο Star και την εκπομπή Αλήθειες με την Ζήνα, Άφησε μεγάλες αιχμές για τις προθέσεις Μητσοτάκη αναφορικά με την διερεύνηση της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει ενημερώσει ήδη την ΕΕ πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανεξάρτητος φορέας που μπορεί να διερευνήσει με αμεροληψία σιδηροδρομικά δυστυχήματα.

Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση μας, διότι όπως αποκαλύψαμε η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ψηφίσει στις 21.1.2023, όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νόμο 5014/2023 που με το άρθρο 3 αυτού συστήθηκε ως Ανεξάρτητη Αρχή ο Εθνικός Οργανισμός Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων! 

Ο Μητσοτάκης όμως παραβιάζοντας τον ίδιο το νόμο που ψήφισε, φτιάχνει κυβερνητική επιτροπή για να διερευνήσει την …κυβέρνηση! Οι χαρακτηριστικές δηλώσεις Ντόπελμπάουερ Ο διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ (ERA), δόκτωρ Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ, γκρέμισε κυριολεκτικά την πρωτοφανή μεθόδευση Μητσοτάκη, με την σύσταση κυβερνητικής επιτροπής η οποία θα παρενέβαινε στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης αναφορικά με την εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ερωτηματικά του επικεφαλής των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων για την επιτροπή Μητσοτάκη

 Είχαμε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή ότι ο λόγος σύστασης της συγκεκριμένης κυβερνητικής επιτροπής, ήταν η συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών και η ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Αποδείξαμε τον λόγο που η συγκεκριμένη επιτροπή παραβιάζει ακόμα και το νόμο που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε, αναφορικά με την ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής για την Διερεύνηση Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων. Ο πλέον αρμόδιος θεσμικός παράγοντας λοιπόν της ΕΕ, ερωτώμενος και εχθές από το Star και την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη αναφορικά με την επιτροπή που συνέστησε ο πρωθυπουργός και την επιστολή που έστειλε, προσπαθώντας να επιβάλλει την συμπερίληψη του πορίσματος της επιτροπής στην δικογραφία, ήταν απόλυτος. Είπε συγκεκριμένα: «Θεωρώ πως θα πρέπει να γίνει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των ερευνών. 

Να έχουμε την τεχνική έρευνα που θα προσπαθήσει να εντοπίσει τα κενά, την νομική έρευνα, για τις νομικές ευθύνες από τον εισαγγελέα και την έρευνα για τις πολιτικές ευθύνες! (Η τελευταία φράση του, για την Ελλάδα, σημαίνει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής) Πρέπει οι έρευνες να διαχωριστούν. Ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί μία σωστή και εις βάθος έρευνα εκ της οποίας το αποτέλεσμα θα προκύψουν μαθήματα που θα πρέπει να γίνουν κατανοητά για να αποφευχθούν ατυχήματα στο μέλλον».

 Έπειτα από αυτή την κορυφαία παρέμβαση, θεωρούμε δεδομένη την απόρριψη της επιστολής Μητσοτάκη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και την επιστροφή της στον αποστολέα. Έπειτα από αυτή την κορυφαία παρέμβαση, θεωρούμε δεδομένη την απόρριψη της επιστολής Μητσοτάκη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και την επιστροφή της στον αποστολέα.



newsbreak.gr στο Goog

https://www.newsbreak.gr/parapolitika/446516/o-epikefalis-ton-eyropaikon-sidirodromon-diapseydei-ton-mitsotaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .