Παρασκευή, Μαρτίου 3

ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΦΗΣΕ ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΟΡΩΝ!

ΚΟΥΛΗΣ

Μόνο ως υποκρισία μπορεί να εκληφθεί η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σύσταση υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη και ενώ ο ίδιος έσπευσε να βγάλει ούτε λίγο ούτε πολύ «πόρισμα» που απέδιδε εν πολλοίς το πολύνεκρο δυστύχημα σε ευθύνη του σταθμάρχη.

Και αυτό γιατί υφίσταται ήδη σχετική Επιτροπή Διευρεύνησης Σιδηροδρομικών Δυστυχημάτων η οποία ωστόσο παραμένει ανενεργή, υπάρχοντας μόνο «στα χαρτιά». Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το νόμο,

το βάρος της διερεύνησης της πρωτοφανούς σιδηροδρομικής τραγωδίας, είναι επιφορτισμένη να αναλάβει η συγκεκριμένη νεοσύστατη επιτροπή, η οποία όμως προς το παρόν παραμένει ανενεργή, καθώς αυτή συστάθηκε μόλις πολύ πρόσφατα, μόλις ενάμιση μήνα πριν με τον νόμο 5014 που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία του παραιτηθέντος υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Με λίγα λόγια σήμερα ο οργανισμός αυτός δεν έχει συγκροτηθεί.  Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Αφού έχει νομοθετηθεί ο ειδικός αυτός Οργανισμός και για τα σιδηροδρομικά ατυχήματα γιατί δεν τον συγκροτεί άμεσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά πάει να φτιάξει άλλη Επιτροπή; Έντονη έτσι καθίσταται η υποψία πως το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να αποφύγει την έρευνα σε προεκλογικό χρόνο και γι΄ αυτό προκρίνει τη χρονοβόρα λύση της συγκρότησης νέου θεσμικού οργάνου.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κυβέρνηση Εθνικο Μητρωο Διοικητικών Διαδικασιών Αναζήτηση σε Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Δι Γενικές Πληροφορίες ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ Μοναδικός Κωδικός 97775 Διαδικασίες (αρμόδιος θεσμικός φορέας) Επίσημη Ονομασία Προϊστάμενη μονάδα Τύπος Φορέα ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ"

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "N. 4313/2014 f N. 4313/2014 (ΦΕΚ A 261/17-12-2014) Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις. Κείμενο Μεταβολές του νόμου αυτού Μεταβολές σε άλλους νόμους Αρχεία(1) To παρόν έγγραφο παρατίθεται όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. ΦΕΚ 261/17-12-2014 Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις. o ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η ΒουλÎ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ- ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΘΕΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/49/EK Άρθρο 1. Σκοπός -Οοισμοί"

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%ce%9f-%ce%9a%ce%a1%ce%99%ce%9c%ce%91-%ce%a3%ce%a4%ce%9f-%ce%9b%ce%91%ce%99%ce%9c%ce%9f-%ce%a3%ce%91%ce%a3-%ce%9f-%ce%9c%ce%97%ce%a4%ce%a3%ce%9f%ce%a4%ce%91%ce%9a%ce%97%ce%a3-%ce%91%ce%a6%ce%97/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .