Σάββατο, Μαρτίου 4

Τραγωδία στα Τέμπη: Η ευρωπαϊκή εισαγγελία ερευνά τις συμβάσεις για τα τρένα

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έρευνα σχετικά με τις συμβάσεις για τα τρένα επιβεβαιώνει στην «Εφ.Συν.» και στην ανταποκρίτριά μας, Μαρία Ψαρά, η ευρωπαϊκή εισαγγελία, στη σκιά της τραγωδίας με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη.

Η εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαντώντας στην efsyn.gr, επισημαίνει ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα, η οποία εξετάζει αποκλειστικά πιθανές ζημίες για τα οικονομικά συμφέροντα της Ε.Ε. Εκπρόσωπος τους EPPO, όμως, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες

για να μην θέσει σε κίνδυνο την έκβαση των ερευνών. 

Να σημειωθεί ότι στις αρμοδιότητες της εισαγγελίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η διερεύνηση, η δίωξη και η εκδίκαση εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ. Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα, όπως η κατάχρηση κεφαλαίων, το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ και η διαφθορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του documento.gr η σχετικά έρευνα έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, με τις επίμαχες συμβάσεις που είναι υπό εξέταση να ξεκινούν από το 2007. Είχαν, άλλωστε, χρηματοδοτηθεί, εκτός από εθνικά, και με κοινοτικά κονδύλια. 

Στο μικροσκόπιο, συνεπώς, μπαίνει και η σύμβαση 717 του 2014 που έχει βρεθεί στο επίκεντρο [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ].

 https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/380602_tragodia-sta-tempi-i-eyropaiki-eisaggelia-ereyna-tis-symbaseis-gia-ta-trena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .