Τετάρτη, Μαρτίου 8

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ από τον («γαλάζιο» βουλευτή) Χρ. Κέλλα για την ιδιωτικοποίηση του νερού...

Ακατανόητο  είναι ακόμα και για τους βουλευτές της ΝΔ το νομοσχέδιο Σκρέκα που βάζει ρυθμιστική αρχή για το νερό, ενώ δεν υπάρχει αγορά στο ...

Ακατανόητο  είναι ακόμα και για τους βουλευτές της ΝΔ το νομοσχέδιο Σκρέκα που βάζει ρυθμιστική αρχή για το νερό, ενώ δεν υπάρχει αγορά στο νερό.

Το είπε πολύ χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής: «Εγώ θέλω να ρωτήσω κύριε Υπουργέ, ποιος είναι ο σκοπός να καταστούν ανταγωνιστικές; Δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα στον τομέα υπηρεσιών ύδατος. Δεν υπάρχει αγορά δηλαδή την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει η Ρυθμιστική Αρχή, προκειμένου να τηρηθούν κανόνες ανταγωνισμού και να προστατευτούν οι καταναλωτές. Η ΔΕΥΑ είναι οι κοινωφελείς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, δρουν μονοπωλιακά», είπε.

Επίσης ο Χρ. Κέλλας διαφώνησε και με τις συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης που επιβάλλει το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποχέτευσης, Ενέργειας και Ύδρευσης) έχει την αρμοδιότητα να προτείνει στο ΥΠΕΝ αναδιοργάνωση του τομέα παροχής υπηρεσιών υδάτων με συγχωνεύσεις και συνενώσεις των παροχών, ως αποκλειστική λύση για τη βελτίωση του.

«Όμως η ΔΕΥΑ είναι δημοτικές επιχειρήσεις. Ιδρύονται από τους Δήμους, ανήκουν στους Δήμους, και εξαρτώνται από τους Δήμους», αντέτεινε ο Χρ. Κέλλας και συνέχισε: «επομένως, ο κάθε Δήμος, είναι αποκλειστικά αρμόδιος για την ύπαρξη και τη λειτουργία του. Επιπλέον, χωρίς κάποιον προφανή ουσιαστικό λόγο, δίνονται αυξημένες αρμοδιότητες στη ΡΑΑΕΥ, όπως οι πιστοποιήσεις των παρόχων υπηρεσιών ύδατος, οι αρμοδιότητες για συνενώσεις και συγχώνευση, επιβολή προστίμων κλπ.».

«Μήπως θα πρέπει πρώτα να προχωρήσουμε στην εξυγίανση των προβληματικών ΔΕΥΑ, και στη συνέχεια να συζητήσουμε για συγχωνεύσεις; Διότι έτσι, τίθεται σε κίνδυνο οι ΔΕΥΑ που αποτελούν πρότυπα δημοτικών επιχειρήσεων», προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .