Τετάρτη, Μαρτίου 1

Παραιτήθηκε ο υπουργός «Πάμε κι όπου βγει» Κώστας Καραμανλής μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Δεκάδες νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Παραιτήθηκε ο υπουργός «Πάμε κι όπου βγει» Κώστας Καραμανλής μετά την τραγωδία στα Τέμπη
Την παραίτηση του υπέβαλε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετά την τραγωδία στα Τέμπη του «πάμε κι όπου βγει» που στοίχισε τη ζωή σε μέχρι στιγμής 42 ανθρώπους, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί, καθώς αγνοούνται δεκάδες επιβάτες.

Στην δήλωση παραίτησής του αναφέρει συγκεκριμένα: «Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

 pronews.gr στο Instagram

Oι παραιτήσεις δεν πρέπει να σταματήσουν εδώ, όμως. Ο Κ.Καραμανλής (εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή) ήταν μέλος μιας κυβέρνησης που σήμερα ο επικεφαλής της Κ.Μητσοτάκης σήμερα θα παρέδιδε το… αυτόματο κέντρο ελέγχου κίνησης των τρένων στην Βόρειο Ελλάδα, σημαίνει ότι η παραίτησή του θα πρέπει να είναι απλά η πρώτη…

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/paraitithike-o-ypourgos-metaforon-kostas-karamanlis-meta-tin-ekatomvi-nekron-sta-tempi/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .