Παρασκευή, Μαρτίου 10

Γολγοθάς οι επόμενες μέρες για τον Κ. Μητσοτάκη μέχρι το Πάσχα

ΚΟΥΛΗΣ

Oι πρώτες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Η εικόνα είναι χειρότερη από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τα αρμόδια επιτελικά στελέχη.
Στο Μαξίμου έπαθαν ένα μεγάλο σοκ για το ρυθμό φθοράς της κυβέρνησης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η φθορά



Τη φθορά επέτεινε η αποσπασματική συμπεριφορά κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού που μιλούσε για «ανθρώπινο λάθος» και «στοχοποίηση του σταθμάρχη». Ο Αμερικάνος επικοινωνιολόγος Greenberg θεώρησε ότι ο Πρωθυπουργό πρέπει να βγει και να πάρει την ευθύνη πάνω του γι’ αυτό και στο υπουργικό συμβούλιο, ο ίδιος το διόρθωσε και μίλησε για πολιτική ευθύνη και ότι «όλοι φταίμε».

Το ΠΑΣΟΚ, ο Σπίρτζης και ο Καραμανλής

Τα δε στελέχη της κυβέρνησης Άδωνις-Πλεύρης προσπάθησαν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον σταθμάρχη και τον επιθεωρητή, στη συνέχεια μίλησαν για την ευθύνη Σπίρτζη στις μετατάξεις υπαλλήλων του ΟΣΕ και στο τέλος την «πλήρωσε» ο Κώστας Καραμανλής που θυσιάστηκε ως Ιφιγένεια όλη της κυβέρνησης.

Λογική η παραίτησή του από τα ψηφοδέλτια

Η συζήτηση που έχει ξεσπάσει μέσα στη ΝΔ για το εάν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής που μετά από παραινέσεις στελεχών – που τούς έχει βάλει το Μαξίμου- θα καταλήξει στο να οδηγηθεί ο πρώην υπουργός εκτός των ψηφοδελτίων. Την απόφαση θα την πάρει μόνος του, καθοδηγούμενος από το πολύ βαρύ κλίμα εναντίον του.

Θέλει να αλλάξει ατζέντα από Δευτέρα

Η συνέχεια θα είναι η εξής: Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να αλλάξει την ατζέντα. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεδιπλωθεί η θετική ατζέντα της κυβέρνησης. Θα ανακοινωθεί ο νέος κατώτατος μισθός και το επίδομα στους συνταξιούχους που δεν έχουν δει αυξήσεις στη σύνταξή τους.

Εντολή στα στελέχη να βγουν μπροστά

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή σε όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να βγουν και να υπερασπιστούν την κυβέρνηση με χαμηλούς τόνους καθώς γνωρίζει ότι από Δευτέρα θα υπάρξει κλιμάκωση από τον Αλέξη Τσίπρα για το δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι πιθανόν, η σοβαρότητα της κατάστασης να αναγκάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να άρει την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή και να ξεκινήσει σκληρή αντιπολίτευση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%93%ce%bf%ce%bb%ce%b3%ce%bf%ce%b8%ce%ac%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%80%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%9a-%ce%9c%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .