Πέμπτη, Μαρτίου 9

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ! ΔΕΥΤΕΡΟΣ σε δημοφιλία ο Δημ. Κουτσούμπας...

Παρά τα όσα λέγονται, τα μηχανάκια των δημοσκόπων έχουν πάρει φωτιά. Όπως πήραν και την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω εθνικού πένθους αμέσως ...
Παρά τα όσα λέγονται, τα μηχανάκια των δημοσκόπων έχουν πάρει φωτιά. Όπως πήραν και την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω εθνικού πένθους αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Κι αυτό ασχέτως του γεγονότος ότι οι μετρήσεις που διεξάγονται δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας για προφανείς λόγους. Αλλά κι επειδή δεν είναι ευχάριστες...

Το τοπίο βεβαίως είναι πολύ ρευστό ακόμη. Οι πρώτες τάσεις που διαμορφώνονται όμως αμέσως μετά την εκατόμβη του σιδηροδρομικού δυστυχήματος έχουν -έστω και ως “φωτογραφία” της συγκυρίας”- αυξημένο ενδιαφέρον.

Οι “κοριοί” της στήλης μαθαίνουν ότι μεταξύ των άλλων την Τετάρτη ολοκληρώθηκε και στην Αθήνα μια τέτοια δημοσκόπηση, με ποσοστά και δημοφιλίες, από γνωστή και “συστημική” εταιρεία μετρήσεων, την οποία προφανώς δεν θα δούμε δημοσιευμένη και θα παραμείνει για “εσωτερική χρήση”.

Κατά τις πληροφορίες μας λοιπόν η δημοφιλία του Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού από την επομένη κιόλας της τραγωδίας σημείωσε απότομη βουτιά, της τάξης του 5%, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση όπου ήταν σταθεροποιημένος. Κι αυτή η βουτιά προφανώς είχε ως αποτέλεσμα να σπεύσει ο κ. Μητσοτάκης και να ζητήσει με καθυστέρηση ημερών, την Κυριακή, “συγγνώμη” για την τραγωδία. Το ζητούμενο τώρα είναι εάν η καθοδική πορεία θα συνεχιστεί ή εάν με την καθυστέρηση των εκλογών θα μπορέσουν από το Μέγαρο Μαξίμου να την ανακόψουν.

Αν πάντως αυτή η πτώση του κ. Μητσοτάκη δεν προκαλεί εντύπωση, το εύρημα που “τρέλανε” τους ερευνητές είναι ότι δεύτερος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός (και πού; στην Α' Αθηνών!) φαίνεται ότι έχει εκτιναχθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό γύρω στο 32%!

Σε μικρή μεν απόσταση αλλά πίσω από τον κ. Κουτσούμπα καταγράφονται με τις ίδιες περίπου θετικές γνώμες τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ν. Ανδρουλάκης. Ο κ. Τσίπρας φέρεται πάντως να έχει, αναλογικά, περισσότερες αρνητικές γνώμες.

Σε ο,τι αφορά την “εκτίμηση ψήφου” (και όχι την πρόθεση) ενδιαφέρον έχει ότι τουλάχιστον για την Αθήνα και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα δείχνουν να χάνουν δυνάμεις. Κυρίως η ΝΔ. Αν πάντως υπολογιστούν μαζί τα ποσοστά και των τριών “κυβερνητικών” κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που κινούνται στο λεγόμενο “κέντρο”, διαπιστώνεται μια σημαντική απώλεια από το άθροισμά τους στις εκλογές του 2019. Πέραν των αναποφάσιστων, που είναι σε διψήφιο ποσοστό, αισθητές είναι οι διαρροές που καταγράφονται τόσο προς τα “δεξιά” όσο και προς τα “αριστερά” του φάσματος. Δοθέντος και ότι οι αμέσως επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική, είναι βέβαιο ότι έρχονται μεγάλες εκπλήξεις...
Ο ΚΟΡΙΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .