Πέμπτη, Μαρτίου 30

Επικίνδυνα λεωφορεία στους δρόμους —όλα εγκαταλελειμμένα, που πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού;

Κατέρρευσε κομμάτι της οροφής λεωφορείου πάνω σε επιβάτες

Κατέρρευσε κομμάτι της οροφής λεωφορείου πάνω σε επιβάτες

Τυχερές μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν δύο επιβάτες της λεωφορειακής γραμμής Χ95 το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου όταν μέρος της οροφής του λεωφορείου κατέρρευσε πάνω τους.

Ευτυχώς καθώς το κομμάτι δεν ήταν βαρύ δεν τραυματίστηκαν από την πτώση του καλύμματος της οροφής.

Το περιστατικό συνέβη όταν το λεωφορείο που κινούταν με προορισμό το Αεροδρόμιο, διέρχοταν από τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία της γραμμής Χ95 έχουν αυξημένη πληρότητα σε συγκεκριμένες ώρες, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όταν και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τουρίστες.

Σύμφωνα με αναγνώστρια του Athens Transport Άννα Π. που είναι εργαζόμενη στο Αεροδρόμιο και επέβαινε στο λεωφορείο, το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά χωρίς κάποια παρέμβαση του οδηγού, με το κομμάτι της οροφής να βρίσκεται στα καθίσματα μέχρι την άφιξη του λεωφορείου στο Αεροδρόμιο.

Πριν από 20 μέρες ανάλογο περιστατικό συνέβη σε λεωφορείο της γραμμής 040 στο Νέο Φάληρο. Και σε εκείνη την περίπτωση η πτώση του καλύμματος της οροφής δεν τραυμάτισε ευτυχώς κάποιο επιβάτη.

Μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχουν ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση και αντικατάσταση των παλαιότερων λεωφορείων που κινούνται αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας, κάποια εκ των οποίων έχουν ηλικία που φτάνει τα 30 χρόνια.

Προβλήματα όμως ενίοτε παρουσιάζουν και νεότερα λεωφορεία, όπως για παράδειγμα τα μεταχειρισμένα οχήματα που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΑ μέσω leasing αλλά και κάποια εκ των οχημάτων που χρησιμοποιούν εταιρείες ΚΤΕΛ βάση σύμβασης με τον ΟΑΣΑ.

Πηγή: athenstransport.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .