Δευτέρα, Μαρτίου 20

Πρέπει να τους σταματήσουμε!

Το καταστροφικό πολυνομοσχέδιο “σκούπα” με περισσότερες από 200 σελίδες, που πριν λίγες μέρες κατέθεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Βουλή, σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια και αναμένεται να ψηφιστεί!
 


Το πολυνομοσχέδιο αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως “πρόβλημα” αντί να το προστατεύει, αφού περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν την επιβάρυνση όλων των ζωνών προστασίας των περιοχών Natura 2000, την εκχέρσωση δασικών εκτάσεων, την υπέρμετρη παροχή κινήτρων τουριστικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την υπαγωγή όλων των φορέων υδροδότησης της χώρας υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της ΡΑΕ.



Αντί να κάνει ό,τι μπορεί για να παραδώσει το περιβάλλον αλώβητο στις επόμενες γενιές, το ΥΠΕΝ προωθεί ένα πολυνομοσχέδιο που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, με αφορμή το επερχόμενο κλείσιμο της Βουλής λόγω εκλογών.
 


Κι όλα αυτά, με μόλις 4 ημέρες χρόνο για δημόσια διαβούλευση και με πολλές από τις διατάξεις να είναι στα όρια της νομιμότητας με βάση το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καταπατώντας τις αρχές του κράτος δικαίου.
 


Η εποχή της αέναης “ανάπτυξης” - της εκμετάλλευσης του φυσικού περιβάλλοντος σαν να μην υπάρχει αύριο - που ωφελεί μόνο τους λίγους έχει περάσει. Η βιοποικιλότητα και το περιβάλλον της χώρας μας, αλλά και το πραγματικό όφελος των πολιτών, πρέπει πλέον να είναι στο επίκεντρο. Όχι άλλα καταστροφικά νομοσχέδια στο όνομα του συμφέροντος των λίγων!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .