Τετάρτη, Μαρτίου 15

Βλαντίμιρ Πούτιν: Απένειμε το παράσημο του Τάγματος Φιλίας στον Στίβεν ΣιγκάλΓνωστός για τα φιλικά αισθήματα προς τη Ρωσία ο Χολιγουντιανός ηθοποιός.

Τον Αμερικανό ηθοποιό Στίβεν Σιγκάλ τίμησε η Ρωσία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς του απένειμε ένα ανώτατο κρατικό παράσημο.

Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα ο Πούτιν τίμησε τον γνωστό Χολιγουντιανό ηθοποιό ταινιών δράσης με το παράσημο του Τάγματος Φιλίας.

Όπως αναφέρει στο διάταγμα, ο Σιγκάλ έλαβε το εν λόγω παράσημο για τη «μεγάλη συνεισφορά του στην εξέλιξη της διεθνούς πολιτισμικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας».
Η «φιλία» Πούτιν – Σιγκάλ

Το CNN αναφέρεται στις σχέσεις που έχει αναπτύξει ο 70χρονος πλέον ηθοποιός με τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς επισκέπτεται τακτικά τη χώρα και από το 2016 θεωρείται και πολίτης της καθώς έλαβε ρωσικό διαβατήριο, το οποίο του είχε παραδώσει προσωπικά ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος.

Επίσης το 2018 ορίστηκε ως απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για ανθρωπιστικά θέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.


Ακόμα όπως αναφέρει το Reuters, ο Σιγκάλ ήταν ένθερμος υποστηρικτής της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 την οποία είχε χαρακτηρίσει ως «πολύ λογική» και στα μέσα του 2021 είχε ανακοινώσει πως εντάχθηκε στο κόμμα Just Russia (συνασπισμός των Patriots & For Truth) που στηρίζει τον Πούτιν και πρόσκεινται στο Κρεμλίνο.

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ είχε υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι επισκέφθηκε και την περιοχή του Ντονμπάς. Πέρυσι σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση είχε χαρακτηρίσει την Ουκρανία σαν μία απειλή για την ύπαρξη της Μόσχας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.