Σάββατο, Μαρτίου 11

Καταγγελία στον Άρειο Πάγο από την Νέμεσις για το τιγράκι

Καταγγελία στον Άρειο Πάγο από την Νέμεσις για το τιγράκι

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις για τα ζώα  το περιβάλλον και το κυνήγι, με επιστολή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητάει να γίνει ενδελεχής έλεγχος για την υπόθεση του νεαρού τίγρη, που βρέθηκε πλησίον του Αττικού Πάρκου σε άθλια κατάσταση .

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η δε έρευνα να αφορά το πως βρέθηκε αυτό το ζώο στην Ελλάδα , αν εισήχθη νόμιμα ή παράνομα , αν προέρχεται από εκτροφή που έγινε στην Ελλάδα , ποιος χειρούργος το χειρούργησε και φυσικά τις συνθήκες που έζησε πριν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση κάτω από κάδο σκουπιδιών.

Αν η προηγούμενη καταγγελία μας από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις Εισαγγελίες Αθήνας και Κύπρου, που έγινε πριν ένα χρόνο για παράνομη εκτροφή τίγρεων είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε, πιθανόν και το τιγράκι να μη βασανιζόταν  και η εικαζόμενη παράνομη εκτροφή στις δυο χώρες να είχε αναδειχθεί .

Τέλος υπενθυμίζουμε τη γραπτή ενημέρωση της Νέμεσις προς το ΥΠΕΝ , για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε ξένος οργανισμός, περίθαλψης, διάσωσης , αποκατάστασης  στη Νότιο Αφρική, τη χώρα που είναι ο κατ’ εξοχήν φυσικός χώρος ζωής  αυτών των ζώων, για να αναλάβει το μικρό τιγράκι  όπως και όλα του τα έξοδα μεταφοράς του στο Κέντρο αυτό .

Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης του γεγονότος αυτού πάνω στο σώμα ενός πολύπαθου ζώου , καταδεικνύει για μια ακόμη φορά, την κομματικοποίηση της φιλοζωίας, που ξεκίνησε  για πρώτη φορά στα χρονικά  από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα.»

 https://www.zougla.gr/greece/article/katagelia-ston-ario-pago-apo-tin-nemesis-gia-to-tigraki

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .