Δευτέρα, Μαρτίου 6

ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ! Θα μας ξανασώσει ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή Θα είναι κανονικά υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές !

Πέντε μέρες διήρκεσε η «ευθιξία» της κυβέρνησης και του Κ.Α.Καραμανλή: Θα είναι κανονικά υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

Βίντεο: Όταν οδύρονταν στη Βουλή 8 ημέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών γιατί.. τόλμησε να αμφισβητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ασφάλεια των σιδηροδρόμων επί υπουργίας του

Πέντε μέρες διήρκεσε η «ευθιξία» της κυβέρνησης και του Κ.Α.Καραμανλή: Θα είναι κανονικά υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

Πέντε μέρες κράτησε η ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Κ.Α.Καραμανλή και η αποδοχή της από την κυβέρνηση καθώς σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές»!

Δηλαδή θα βρίσκεται κανονικά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών 2023 ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Μεταφορών

λίγες ώρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

«Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη» σημείωσε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε:

«Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

Είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος οκτώ ημέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

 

 

Τότε ο πρώην υπουργός Μεταφορών είχε πει «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή»!

«Όταν γίνονται επίκαιρες ερωτήσεις, όλοι μιλάμε στα τοπικά μας εκλογικά ακροατήρια, αλλά καλό είναι κ. Μαϊκόπουλε (σ.σ. τον διόρθωσε λέγοντας ότι το επίθετό του είναι Μεϊκόπουλος) θα πρέπει να διαβάζετε καλύτερα, πριν έρθετε αυτή σε αυτή την αίθουσα» είπε αρχικά.

«Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή. Όταν σας εξήγησα και σας το ξαναλέω. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια. Είστε αδιάβαστος, δυστυχώς όπως πολλοί συνάδερφοι σας. Έχετε μπερδέψει την κατάσταση».

«Η ευρωπαϊκή οδηγία είναι σαφής. Έχει τα έσοδα, που έχει, δεν ξέρω αν είναι τα νούμερα αυτά, των 200.000 ευρώ. Θα το διαπιστώσω. Εκλέγεστε, όμως, στην περιοχή, οπότε δεν τιμάει ούτε εσάς να λέτε ότι δεν είναι ασφαλές το τρενάκι του Πηλίου. Δεν τιμάει ούτε τον ΟΣΕ, ούτε την Hellenic Train, ούτε κανέναν και θα ήθελα να ανακαλέσετε» είχε τονίσει, μεταξύ των άλλων, ο πρώην πλέον υπουργός.

Πρόσθεσε, μάλιστα, τότε και τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή, οι ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για το δρομολόγιο π.χ. Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ισχύουν και για το τρενάκι του Πηλίου. Τις ίδιες προϋποθέσεις, που πρέπει να οφείλει να πληροί ο μηχανοδηγός του Αθήνα-Θεσσαλονίκη (δηλαδή πιστοποιήσεις, ιατρικές εξετάσεις), οφείλει να τις πληροί και ο μηχανοδηγός στο Πήλιο.

Οπότε ο επιβάτης μπορεί να αισθάνεται το ίδιο επίπεδο ασφαλείας. Εάν βγάλουμε το τρενάκι από το πακέτο, εκτός από τις προβλέψεις, τότε θα μεταβληθεί ποιοτικά και η ασφάλεια για τους επιβάτες», υποστήριξε και πρόσθεσε:

 pronews.gr στο Instagram

«Θα συμφωνήσετε και εσείς ότι μία υπεύθυνη Πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών. Επομένως, τώρα, γίνεται απόλυτα κατανοητό το γιατί δεν έχουμε βγάλει την ΚΥΑ για να χρακτηρισουμε το τρενάκι του Πηλίου ως ιστορικό» ήταν επί λέξει τα λόγια του.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/pente-meres-diirkese-i-eythiksia-tis-kyvernisis-kai-tou-k-a-karamanli-tha-einai-kanonika-ypopsifios-stis-epomenes-vouleytikes-ekloges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .