Κυριακή, Μαρτίου 19

Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες – Τα απέσυραν οι Αμερικανοί λόγω θανάτου εννέα στρατιωτών

amfivia

Η Ελλάδα αγοράζει αμερικανικά αμφίβια νεκροφόρες της 31ης Μονάδας Ναυτικής Εκστρατείας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση δεκάδων επιθετικών αμφίβιων οχημάτων στην Ελλάδα περίπου ένα χρόνο αφότου το Σώμα Πεζοναυτών «απαγόρευσε τα οχήματα μετά από ένα θανατηφόρο περιστατικό βύθισης το 2020», τονίζει το αμυντικό σάιτ defensenews.com.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την αγορά από την Ελλάδα έως 76 επιθετικών αμφίβιων οχημάτων, αξίας 268 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δηλαδή η Ελλάδα θα πληρωσει κιόλας για να πάρει τα αμφίβια που ευθύνονται για τον θάνατο εννέα Αμερικανών στρατιωτών την 30η Ιουλίου 2020.

Το αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών τον Δεκέμβριο του 2021 περιόρισε τον στόλο των AAV στη στεριά και απαγόρευσε την ανάπτυξη ή την εκπαίδευση με αυτά στο νερό εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με έρευνα του Σώματος Πεζοναυτών φέρεται να διαπιστώθηκε η ανεπαρκής εκπαίδευση, η άθλια συντήρηση και η κακή κρίση που οδήγησαν στη βύθιση του AAV σε ένα από τα πιο θανατηφόρα εκπαιδευτικά ατυχήματα πεζοναυτών εδώ και δεκαετίες.

Η είδηση έχει πάρει μεγάλη έκταση και στην Τουρκία.

πηγή: geostratigika.gr

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%97-%ce%95%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b1%ce%bc%cf%86%ce%af%ce%b2%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.