Πέμπτη, Μαρτίου 9

Απίστευτο! Πεταμένο στα σκουπίδια έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρέθηκε ένα λευκό τιγράκι!

Μια αναπάντεχη δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υπαλλήλους στην καθαριότητα των Σπατών καθώς την περασμένη Τρίτη βρήκαν στους κάδους απορριμμάτων του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου ένα μικρό λευκό τιγράκι μόλις 4 μηνών.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος έκανε την σχετική καταγγελία στην αστυνομία το ζωάκι βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση καθώς είναι ανάπηρο, και πεινασμένο καθώς

δεν έλαβε την κατάλληλη διατροφή

«Το ζώο δεν είναι καθόλου καλά στην υγεία του. Αμέσως ενημερώσαμε την αστυνομία, το δασαρχείο, την περιφέρεια Παλλήνης και κανένας μέχρι τώρα δεν γνωρίζει ούτε από πού προέρχεται, ούτε και πώς βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Το ζώο δυστυχώς είναι ανάπηρο, είναι μωρό περίπου 3 με 4 μηνών, θηλυκό», ανέφερε.

Η αστυνομία καθώς και η Περιφέρεια έχουν ξεκινήσει έρευνα με σκοπό να ανακαλύψουν κυκλώματα που πωλούν παράνομα άγρια ζώα καθώς εκτιμάται ότι το ζωάκι είχε ιδιοκτήτη ο οποίος το παράτησε. Την ίδια γνώμη έχει και ο κ. Λεσουάρ.

«Αυτός που πήρε με τον όποιο παράνομο τρόπο το ζώο και το έφερε στην Ελλάδα, άγνωστο πως, δεν ήξερε να το μεγαλώσει. Η κακή κατάσταση του προέρχεται κυρίως από κακή διατροφή, δεν έχει πάρει σωστές βιταμίνες, γάλα, δεν έχει πάρει ήλιο. Στο ένα του πόδι φαίνεται πως προσπάθησαν να του κάνουν μια πρόχειρη εγχείρηση όμως το βασικό πρόβλημα είναι πως από τη μέση και κάτω το ζώο είναι ανάπηρο», είπε ο κ. Λεσουέρ.

Και πρόσθεσε: «Στις ακτινογραφίες που του κάναμε, διαπιστώσαμε πως μέρος από τα κόκαλα του ζώου δεν φαίνονται, είναι ανύπαρκτα. Γενικά το ζώο είναι χάλια και δεν γνωρίζουμε πόσο θα ζήσει. Θεωρώ πως κάποιος ή κάποια αυτό το ζώο το αγόρασε μωρό. Πρέπει να είναι θύμα παράνομης αγοράς άγριων ζώων, η οποία φυσικά και υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Επειδή είναι λευκό εικάζω πως ίσως αγοράστηκε από κάποιο τσίρκο δεν ξέρω και δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προέλευση του. Το σίγουρο είναι πως δεν αγοράστηκε στην Ελλάδα, αλλά ήρθε από το εξωτερικό».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.