Παρασκευή, Μαρτίου 10

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε το «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την «αποκαθήλωση» του Π.Πολάκη

Ο πρώην υπουργός εξέφραζε τις μέχρι… χθες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Κανείς από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος ακόμα δεν έχει κατανοήσει για ποιο λόγο αποπέμπεται (επί της ουσίας) ο βουλευτής και πρώην υπουργός Π.Πολάκης από την στιγμή που εξέφραζε τις επί χρόνια θέσεις του κόμματος τουλάχιστον μέχρι… χθες.

Ο Π.Πολάκης ήταν ο επικεφαλής του «σκληρού ροκ» του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα δεν υπήρχε καλύτερος από αυτόν μέσα στο κόμμα για να το κάνει όπως αυτός.

Η κόντρα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Πολάκη με την ηγεσία του κόμματος έχει ξεκινήσει από τις 19 Φεβρουαρίου όταν ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει πως αν δεν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια ο Μιχάλης Χαιρετάκης τότε θα αποσύρει και ο ίδιος την υποψηφιότητα του.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου τότε ήταν άμεση σημειώνοντας , πως «όρους  στο κόμμα δεν βάζει κανένας».

Λίγες ώρες αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκανε ένα βήμα πίσω καθώς με νέα ανάρτηση έλεγε ότι παραπέμπει στα όργανα του κόμματος.

Προφανώς, και επρόκειτο για τεχνητή ηρεμία.

Μετά την ανάρτηση Πολάκη για βαθύ κράτος που επρόκειτο βασικά για πολιτική δήλωση με σχεδόν όλες τις θέσεις που εξέφραζαν κατά καιρούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρός του Α.Τσίπρας για δικαστές και δημοσιογράφους προσκείμενους στη ΝΔ, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να τον «τελειώσουν» από το κόμμα.

Δηλαδή ο Π.Πολάκης εξέφρασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες ημέρες, αλλά και τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε να εκδιωχθεί.

Ο Παύλος Πολάκης, στην ανάρτησή του, μιλά για «βαθύ κράτος», συμπληρώνοντας ότι «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!».

Μάλιστα θέτει και παραμέτρους:

«-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππά που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!

-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.

-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικών και στις εφορείες.

-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τράπεζες ,με κατάργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικών.»

Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να αποπέμψει τον Π.Πολάκη, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως αποπέμπει τις μέχρι πρώτινος θέσεις του!

Nα θυμίσουμε τι είπε επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση καταδίκης του Ν.Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο;

«Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια.

Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα.

Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;

Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;

Ευτυχώς πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού.

Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης».

Καταλαβαίνει κανείς να είπε ο Π.Πολάκης κάτι διαφορετικό; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει στην ανακοίνωση του πως η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι «Δικαιοσύνη παντού. Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης»;

Τι εννοεί εδώ πέρα; Πώς έχει σκοπό να προχωρήσει σε ριζικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη ότν κι αν γίνει κυβέρνηση.

Αν’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να «αποκηρύξει» τον Π.Πολάκη και άρα τις μέχρι πρότινος θέσεις του κόμματος.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Χανίων απομακρύνθηκε από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας, με τον Γιάννη Ραγκούση να παίρνει τη θέση του.

Οι αποφάσεις για το μέλλον του Παύλου Πολάκη στην Κουμουνδούρου θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου, όταν και θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση.

Εκεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Και δημιουργείται το ερώτημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του «κατεβάζει» ταχύτητα λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου;

Κατά πολλούς ο Κ.Μητσοτάκης κάπου αρχές Μαρτίου θα προκηρύξει εκλογές.

Πώς το σκέφτηκαν αυτό στην Κουμουνδούρου να «αυτοακυρωθούν» από μόνοι τους;

Και ειδικά μετά την καταδίκη του Ν.Παππά σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή από το Ειδικό Δικαστήριο για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών που απέφερε στο κράτος το ποσό των 250 εκατ. ευρώ.

Τι μεσολάβησε τις τελευταίες ημέρες; Σημειώνεται ότι την χώρα επισκέφτηκε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν, ο οποίος συνάντησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα.

Εκεί υπάρχουν αυτά που αναφέρονται επισήμως και αυτά που δεν αναφέρονται ποτέ.

«Η διαγραφή Πολάκη δείχνει υπόγεια συμφωνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας συμμορφούμενος προς τις υποδείξεις Μπλίνκεν έκανε αυτό που θα έκανε και ο κύριος Μητσοτάκης».

Εδώ, θα δούμε από τις εξελίξεις ότι ο Κ.Βελόπουλος, μάλλον έχει δίκιο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε με την χθεσινή του στάση ότι σταματάει το «σκληρό ροκ» των τελευταίων μηνών.

Μένει να φανεί το γιατί. Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός…

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .