Παρασκευή, Μαρτίου 17

Facebook: Πρόσθετες απολύσεις 10.000 εργαζομένων ανακοινώνει ο Ζάκερμπεργκ

Η ανακοίνωση των νέων απολύσεων στην Meta Platforms έρχονται 4 μήνες μετά την κατάργηση άλλων 11.000 θέσεων εργασίας

Facebook: Πρόσθετες απολύσεις 10.000 εργαζομένων ανακοινώνει ο Ζάκερμπεργκ

Η Meta Platforms σχεδιάζει να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του εργατικού δυναμικού της, κατά επιπλέον 10.000 άτομα, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις τέσσερις μήνες μετά την κατάργηση περίπου 11.000 θέσεων εργασίας καθώς ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παλεύει να γίνει πιο αποδοτικός μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για τις εταιρείες τεχνολογίας, συνολικά.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η μητρική εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε ότι αναμένει

οι τελευταίες προσπάθειες αναδιάρθρωσης να ξεκινήσουν στους τεχνολογικούς της ομίλους τον Απρίλιο, ακολουθούμενες από τους επιχειρηματικούς ομίλους της τον Μάιο.

«Σε έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων, μπορεί να χρειαστεί μέχρι το τέλος του έτους για να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές», αναφέρει ο Ζούκερμπεργκ σε μήνυμα προς το προσωπικό που στη συνέχεια δημοσιεύτηκε στο κοινό. «Τα χρονοδιαγράμματα μας για τις διεθνείς ομάδες θα φαίνονται επίσης διαφορετικά, και οι τοπικοί ηγέτες θα συνεχίσουν με περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό θα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε».

Στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης, η εταιρεία θα ακυρώσει επίσης τα έργα χαμηλότερης προτεραιότητας, ανακοίνωσε ο Ζάκερμπεργκ, προσθέτοντας ότι «υποεκτίμησε το έμμεσο κόστος των έργων χαμηλότερης προτεραιότητας».

Αν και ο Ζούκερμπεργκ δεν αναφέρθηκε εκτενώς στις λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι τύποι ρόλων ή «έργα χαμηλότερης προτεραιότητας» θα εξαλειφθούν, μίλησε για την «ισοπέδωση» των διαφόρων οργανισμών και τμημάτων που αποτελούν την εταιρεία Meta Platforms Inc., κάτι που θα σημαίνει την κατάργηση ορισμένων των επιπέδων διαχείρισης.

Δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε

«Θα είναι δύσκολο και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε. Θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε ταλαντούχους και παθιασμένους συναδέλφους που ήταν μέρος της επιτυχίας μας. Έχουν αφοσιωθεί στην αποστολή μας και είμαι προσωπικά ευγνώμων για όλες τις προσπάθειές τους», ανέφερε σε μήνυμά του προς τους υπαλλήλους ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Μετά την αναδιάρθρωση, σχεδιάζουμε να άρουμε το πάγωμα προσλήψεων και μεταγραφών σε κάθε τομέα. Άλλα σχετικά χρονοδιαγράμματα αποτελεσματικότητας περιλαμβάνουν τη στόχευση αυτό το καλοκαίρι στην ολοκλήρωση της ανάλυσής μας για το υβριδικό έτος εργασίας μας, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω το κατανεμημένο μοντέλο εργασίας μας. Επίσης, στοχεύουμε να έχουμε μια σταθερή ροή βελτιώσεων της παραγωγικότητας των προγραμματιστών και βελτιώσεων των διαδικασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», καταλήγει η ανακοίνωση Ζάκερμπεργκ.

Η εκτίμηση για το 2023

Σε ξεχωριστή κατάθεση προς την SEC (αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), η Meta έχει πει ότι αναμένει ότι τα έξοδά της για ολόκληρο το 2023 θα κυμαίνονται από 86 δισεκατομμύρια έως 92 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που μείωσε από προηγούμενη εκτίμηση που έφτανε τα 95 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεγάλο μέρος αυτών των δαπανών οφείλεται σε «μέτρα μείωσης του κόστους» που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση, συμπεριλαμβανομένων των αποζημιώσεων απόλυσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .