Κυριακή, Απριλίου 9

Βαρουφάκης: Αν είχαμε πάει σε δραχμή το 2015, σήμερα η οικονομία θα πετούσε

«Θα είχαμε ζήσει μια έντονη κρίση για 18 μήνες»

Την εκτίμηση ότι η χώρα θα έπρεπε να είχε βγει από το ευρώ το 2015 εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Αν είχαμε βγει το 2015 από το ευρώ θα είχαμε ζήσει μια σύντομη αλλά ακόμα πιο έντονη κρίση που θα διαρκούσε 18 μήνες, στο τέλος των οποίων η οικονομία θα είχε επιστρέψει στα επίπεδα πριν τη κρίση. Είμαι επίσης σίγουρος ότι σήμερα η ελληνική οικονομία θα πετούσε», είπε ο γ.γ. του ΜέΡΑ25, μιλώντας στο

Ηράκλειο Κρήτης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΜέΡΑ25.


Όπως είπε,  «αν και παραμένω πεπεισμένος ότι η στάση μας να μην επιδιώξουμε την έξοδο από το ευρώ τότε ήταν σωστή, σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές της ρήξης που επιδιώκουμε διότι προσφέρουν ανάσα και ελπίδα για τον λαό, δεν μπορούν να γίνουν εντός του ευρώ. Αυτό δεν μας κάνει αντι-ευρωπαϊστές: όπως διαδηλώνουμε ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση επειδή αγαπάμε την χώρα μας, έτσι διαδηλώνουμε και έναντι της ΕΕ επειδή αγαπάμε την Ευρώπη».


Αναφερόμενος στο θέμα των «κόκκινων δανείων», είπε: «Το Αρκαλοχώρι είναι παράδειγμα του πως έχει καταντήσει η Ελλάδα: από τη μια πλειστηριασμοί από ιρλανδικό αρπακτικό ταμείο και από την άλλη δεσμεύσεις των λογαριασμών των σεισμόπληκτων από την εφορία. Το γνωρίζατε ότι αυτοί που αποφάσισαν να βάλουν χέρι για να στους λογαριασμούς των σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι, οι διοικητές της ΑΑΔΕ, ορίστηκαν από τις Βρυξέλλες; Εμείς φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 γιατί γνωρίζουμε ότι δε μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, η χώρα δεν είναι βιώσιμη. Τους τελευταίους μήνες και ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες, βλέπουμε ξανά κόσμο με χαμόγελο στα χείλη, ο οποίος αρχίζει ξανά να πιστεύει ότι η ρήξη που θα μας βγάλει από αυτό το αδιέξοδο είναι δυνατή. Εμείς αυτό τον κόσμο είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε».


Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την ανακοίνωση του θρυλικού Ψαραντώνη στη τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς και πέντε υποψηφίων του κόμματος: Γιώργος Λογιάδης (Βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25), Μάριος Διονέλης (Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Τύπου του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη), Μιχάλης Κριτσωτάκης (Περιφερειακός Σύμβουλος, Πρώην Βουλευτής Ηρακλείου με το ΣΥΡΙΖΑ ως το 2015), Αποστόλης Λουλουδάκης (Οικονομολόγος, Μέλος ΚΕ του ΜέΡΑ25), και η Ειρήνη Χαρωνίτη (Έμπορος).

 https://www.star.gr/eidiseis/politiki/619516/baroyfakhs-eprepe-to-2015-na-eixame-paei-se-draxmh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .