Σάββατο, Απριλίου 29

Εκλογές: Οι θέσεις του ΜΕΡΑ25 για το debate


Οδυσσέας Δροπολίτης

Με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει το ΜΕΡΑ25 τα όσα έγιναν στη Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε για τη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών στις 10 Μαϊού. Σύμφωνα με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δεύτερο ντιμπέιτ με τη συμμετοχή μόνο των δύο πρώτων αρχηγών απορρίφθηκε ομόφωνα. Επιπλέον, όπως λένε, έγινε δεκτή η πρόταση τους για μια θεματική που θα αφορά το Περιβάλλον και την Κλιματική καταστροφή.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΜΕΡΑ25

H διακομματική επιτροπή κατέληξε σήμερα στους όρους και τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του τηλεοπτικού debate, που όπως συμφωνήθηκε, θα γίνει με συμμετοχή όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τη συμμετοχή των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειες με οικοδεσπότη την ΕΡΤ που θα έχει και το συντονισμό.

Το σημαντικότερο για το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αλλά κυρίως για την ενημέρωση των πολιτών, ήταν ότι καταφέραμε να εισάγουμε ως μία από τις έξι θεματικές το Περιβάλλον και την Κλιματική καταστροφή, ένα θέμα που δεν υπήρχε στις προτεραιότητες των υπολοίπων κομμάτων, παρ’ όλη την κομβική σημασία του: πολύ απλά, η επιταχυνόμενη καταστροφή του πλανήτη επηρεάζει δραστικά όλα τα υπόλοιπα θέματα, από την οικονομία μέχρι τη μετανάστευση.

Θεωρούμε επιτυχία επίσης ότι αποτρέψαμε την ένταξη του μεταναστευτικού ζητήματος στη θεματική «άμυνα και εξωτερική πολιτική» όπως μετ’ επιτάσεως ζητούσαν οι εκπρόσωποι Νέας Δημοκρατίας και Ελληνικής Λύσης.

Τέλος, ομόθυμα απορρίφθηκε η πρόταση για ξεχωριστό debate μόνο μεταξύ κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, πρόταση που έθεσε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος σε αντίθεση με τις ίδιες του τις διακηρύξεις για πίστη στην απλή αναλογική. Προφανώς ο κ. Τσίπρας μάλλον δεν έχει καταλάβει ότι η χώρα δεν έχει Προεδρικό αλλά Κοινοβουλευτικό Σύστημα. Πως να κατανοήσει την σημασία της Απλής Αναλογικής.

 https://www.aftodioikisi.gr/politiki/ekloges-oi-theseis-toy-mera25-gia-to-debate/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.