Κυριακή, Απριλίου 9

ΕΝΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ! Περισσότερα από 300.00 αυγά χωρίς σήμανση...

Περισσότερα από 300.000 αυγά αμφιβόλου ποιότητας θα «έριχναν» στην αγορά επιτήδειοι ενόψει Πάσχα. Όμως δεν πρόλαβαν καθώς «έπεσαν» στα δίχτ...

Περισσότερα από 300.000 αυγά αμφιβόλου ποιότητας θα «έριχναν» στην αγορά επιτήδειοι ενόψει Πάσχα. Όμως δεν πρόλαβαν καθώς «έπεσαν» στα δίχτυα των αρμόδιων υπηρεσιών του ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Σώματος, εντόπισαν μεγάλη ποσότητα με αυγά που δεν έφερε την απαραίτητη σήμανση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι παραβάσεις εντοπίστηκαν σε φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αυγών, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά.

Όπως σημειώνεται πρόκειται για μία ακόμη σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια διασφάλισης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού σημειώθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε., στο πλαίσιο ελέγχων της Ομάδας Εργασίας, που συγκροτήθηκε με την αριθμ. 63/91067/28.03.2023 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.), με αντικείμενο την αποτροπή «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών, κατά την περίοδο του Πάσχα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ:
«Κατόπιν ελέγχων που διενήργησε κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. σε φορτηγά οχήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας, χθες 6/4/2023, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αυγών, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά, εν όψει του Πάσχα, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν έφερε την απαραίτητη σήμανση.

Κατόπιν άμεσου συντονισμού που επετεύχθη μέσω της προαναφερόμενης Ομάδας Εργασίας του ΥΠ.Α.Α.Τ., των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠ.Α.Α.Τ, Σ.Δ.Ο.Ε., ΕΛ.ΑΣ.) διενεργήθηκε δέσμευση του φορτίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Νομού Βοιωτίας και εν συνεχεία, το φορτίο μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενο χώρο, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος και διερεύνηση ιχνηλασιμότητας του φορτίου που έφερε ελλιπή σήμανση, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η δεσμευθείσα ποσότητα των αυγών είχε προέλευση τη Βουλγαρία και η διοχέτευσή τους στην Ελληνική αγορά θα λάμβανε χώρα σε επιχειρήσεις στην Γλυφάδα, στην Κω και στο Ρέθυμνο.

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει:
«Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά των παραβάσεων κανόνων εμπορίας και διακίνησης, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κάθε αρμόδιο Φορέα, Ομάδες Εργασίας και λοιπές διωκτικές αρχές για τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών».press-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .