Δευτέρα, Απριλίου 24

Δύο κορυφαίοι γιατροί αποκαλύπτουν τα 6 άγνωστα σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου – Ποιες είναι οι αιτίες

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Η συγκεκριμένη ασθένεια αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους… δολοφόνους παγκοσμίως και μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία
Τα εγκεφαλικά επεισόδια επηρεάζουν περισσότερους από 100.000 Βρετανούς ετησίως και στοιχίζουν τη ζωή, σχεδόν στον έναν στους τέσσερις από αυτούς, δηλαδή στους 38.000. Η συγκεκριμένα ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις, καθώς ανάλογες είναι οι επιπτώσεις

τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλο τον κόσμο. Δύο κορυφαίοι γιατροί αποκάλυψαν στη MailOnline τα 6 άγνωστα σημάδια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που πρέπει να προσέξετε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εγκεφαλικά επεισόδια στις ΗΠΑ φτάνουν σχεδόν τις 800.000 , προκαλώντας 137.000 θανάτους.

Οι αιτίες

Η ηλικία, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, ο καθιστικός τρόπος ζωής και ο διαβήτης είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν διακόπτεται η παροχή αίματος στον εγκέφαλο, σκοτώνοντας τα εγκεφαλικά κύτταρα. Η βλάβη μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια αναπηρία και να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης και αίσθησης των ανθρώπων.

Αυτά είναι τα 6 άγνωστα σημάδια για εγκεφαλικό:

Ξαφνικό μούδιασμα στη μία πλευρά του σώματος
Απώλεια όρασης στο ένα ή και στα δύο μάτια
Ξαφνική απώλεια μνήμης
Ξαφνικός ίλιγγος
Ξαφνικός, σοβαρός πονοκέφαλος
Δυσκολία στην κατάποση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.