Σάββατο, Απριλίου 1

«Φέσι» 800.000.000 ευρώ από τις ρευματοκλοπές

Μετακυλίονται στους παρόχους ρεύματος, οι οποίοι με τη σειρά τους το μετακυλίουν στους πελάτες τους

Οι ρευματοκλοπές «φούσκωσαν» κατά σχεδόν 800.000.000 ευρώ τους λογαριασμούς ρεύματος της προηγούμενης χρονιάς για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Συνήγορος του Πολίτη στη διάρκεια ημερίδας για την ενεργειακή κρίση, για το 2022 οι καταναλωτές εκτιμάται ότι θα επιβαρυνθούν με το ποσό των 789.000.000 ευρώ για τις ρευματοκλοπές από επιτηδείους ή φτωχά νοικοκυριά που δεν έχουν τα χρήματα για ρεύμα, ποσό σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερο σε σύγκριση με το 2021.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προσδιορίζει τις απώλειες του δικτύου διανομής, οι οποίες κατανέμονται σε «τεχνικές» και «μη τεχνικές». Οι ρευματοκλοπές είναι οι «μη τεχνικές» απώλειες, το συνολικό κόστος των οποίων μετακυλίεται στους παρόχους ρεύματος, οι οποίοι με τη σειρά τους το μετακυλίουν στους πελάτες τους.

Παράλληλα, ο Συνήγορος παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής την ετήσια έκθεση για το 2022. Την πρώτη θέση σε αριθμό αναφορών (περισσότερες από 3.000) κατέλαβαν τα θέματα που σχετίζονται με το οικιστικό περιβάλλον, και συγκεκριμένα με τις ΔΕΚΟ, καθώς και ζητήματα σχετικά με τη χωροθέτηση, αδειοδότηση και παρακολούθηση της λειτουργίας έργων και επιχειρήσεων. Ο προφανής λόγος για τη συγκεκριμένη αύξηση των αναφορών φαίνεται ότι είναι η «ενεργειακή κρίση» σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με συνέπεια την αλματώδη αύξηση στο κόστος κατανάλωσης των διαφόρων μορφών ενέργειας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.