Κυριακή, Απριλίου 23

Βαρουφάκης για συγκυβέρνηση με Τσίπρα: «Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο…»

«Μετά τις εκλογές σε 2,5 μέρες δεν προλαβαίνεις ούτε τα υπουργεία να μοιράσεις, και εμείς δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να πάρουμε ένα υπουργείο»

Συνέντευξη έδωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και στους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, μιλώντας για όλες τις πολιτικές εξελίξεις και για τις εκλογές.

Για τις τοποθετήσεις Δραγασάκη-Τσακαλώτου σχετικά με την συμμετοχή του ΜέΡΑ25 σε μία κυβέρνηση ο Γ.Βαρουφάκης σημείωσε:

«Σε καμία των περιπτώσεων το ΜέΡΑ25 δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία από αυτές τις κυβερνήσεις για τις οποίες σκέφτονται, ούτε θα υπάρξει ανοχή από εμάς.

Θα αιτιολογήσω την απάντησή μου σε δύο διαστάσεις.

Η πρώτη διάσταση αφορά στους λόγους για τους οποίους το παράθυρο έχει κλείσει και δεν ξανανοίγει μετά τις εκλογές. Εμείς είμαστε ένα κόμμα που, συμφωνείτε-διαφωνείτε μαζί μας -το έχουμε αποδείξει ότι-, έχουμε μία συνέπεια, αυτά που πιστεύουμε τα λέμε και που λέμε τα πιστεύουμε, χρόνια τώρα και δεν αλλάζουμε ανάλογα με τις συγκυρίες.

Εμείς πιστεύουμε στην απλή αναλογική, την αγαπάμε, θεωρούμε ότι είναι συνώνυμη με τη Δημοκρατία, όμως η απλή αναλογική για να τιμηθεί πρέπει να τιμηθεί στην πράξη.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα ξεκάθαρο, ολιγαρχικό για εμάς, απαράδεκτο, μνημονιακό πρόγραμμα αλλά ξέρεις τι, κι εμείς, οι υπόλοιποι, οι οποίοι πιστεύουμε στην απλή αναλογική έχουμε μία ιερή υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να τους πούμε: η διαφορά μας με τον Μητσοτάκη είναι, για τα κόκκινα δάνεια θα κάνουμε το α,β,γ, για το χρηματιστήριο ενέργειας το τάδε, το ΦΠΑ δεν θα το κρατήσουμε στο 24% θα το πάμε στο τάδε τοις εκατό, την προπληρωμή φόρου θα την αλλάξουμε και θα την κάνουμε έτσι..

Μετά τις εκλογές σε 2,5 μέρες δεν προλαβαίνεις ούτε τα υπουργεία να μοιράσεις, και εμείς δεν φτιάξαμε το ΜέΡΑ25 για να πάρουμε ένα υπουργείο, το έχουμε αποδείξει το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Εμείς δύο χρόνια προσκαλούμε το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, όποιον θέλει να μιλήσουμε για τα πράγματα που αφορούν στους πολίτες, όχι για το πώς θα μοιράσουμε τα υπουργεία μεταξύ μας.

Να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες σύγκλισης στα βασικά ζητήματα της χώρας. Όταν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας κλείνει την πόρτα και λέει «καμία συζήτηση, ελάτε μετά», ουσιαστικά μας λέει, ελάτε να πάρετε κανένα υπουργικό αυτοκίνητο και να μου δώσετε ψήφους εμένα να γίνω πρωθυπουργός. Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο για να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουμε εμείς για να ξαναγίνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός ή να γίνει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός».

Στη συνέχεια και σε ερώτηση «αν γίνει η πρόταση στις διερευνητικές από τον Αλ. Τσίπρα για 5 θέματα είναι αδύνατον να συμφωνήσετε;», ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε

«Είναι αδύνατον. Μέσα σε ένα μήνα θα μπορούσα, σε 2,5 μέρες δεν γίνεται. Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο και επειδή ακριβώς ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση και θυμάμαι τι σημαίνει αναντιστοιχία λόγων και έργων, άλλος ένας λόγος να μην πέσουμε ως ΜέΡΑ25 στην παγίδα να γίνει μία τράμπα αρχών για υπουργικά αυτοκίνητα…

Αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί εκείνος να λέει άλλα πράγματα μετεκλογικά από αυτά που λέει προεκλογικά, εμείς δεν το κάνουμε αυτό».

 https://www.koutipandoras.gr/article/varoufakis-gia-sygkyvernisi-me-tsipra-na-mou-kopei-to-cheri-apo-ton-omo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .