Δευτέρα, Απριλίου 10

Σπίρτζης: Αστυνομικά τμήματα χωρίς αστυνομικούς αλλά με λίγες εκλεκτές εταιρείες φωτογράφων

Η καταγγελία του για την τροποποιημένη νέα ΚΥΑ για τις εταιρείες φωτογράφων

Για “εξυπηρέτηση των λίγων και εκλεκτών της” κατηγορεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Χρήστος Σπίρτζης.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Ενώ κάθε μέρα η ανασφάλεια διαπερνά όλους μας, σε κάθε γωνιά της χώρας, από τη δράση των ανθρώπων της νύχτας και ανυποψίαστοι συμπολίτες μας τραυματίζονται σε κεντρικές πλατείες και δρόμους, από πυροβολισμούς παραβατικών.

Ενώ η επιστολή του πρώην Αρχηγού της Αστυνομίας άφησε εμβρόντητο κάθε αστυνομικό υπάλληλο, κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα, από τις αποκαλύψεις που περιέχονται. 

Ενώ τα αστυνομικά τμήματα είναι πιο υποστελεχωμένα από ποτέ, χωρίς αστυνομικούς υπαλλήλους, χωρίς την κάλυψη στοιχειωδών δυνάμεων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος. 

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ακυρώσει δύο φορές το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες: την πρώτη μόλις ανέλαβε ακυρώνοντας τον εν εξελίξει διαγωνισμό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη δεύτερη πριν λίγους μήνες ακυρώνοντας τον δικό της διαγωνισμό (!), δημιουργώντας μεγάλα ζητήματα στην διεθνή αξιοπιστία της χώρας. 

Ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος περιδιαβαίνει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, με τοξικότητα και προσβολές για τη Δημοκρατία, τολμώντας να λέει στον ανήθικο προπαγανδιστικό οίστρο του ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέλει νεκρό.

Ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, γι’ άλλη μια φορά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο κ. Θεοδωρικάκος, συνεχίζουν το βιολί τους, δείχνοντας ότι η προτεραιότητα τους, η «έγνοια» τους, δεν είναι η ασφάλεια των πολιτών, αλλά η εξυπηρέτηση των λίγων και εκλεκτών της. 

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο «αρμόδιος» κ. Θεοδωρικάκος τροποποίησαν  την ΚΥΑ υπ’ αρ. 8200/0-297647/10.4.2018 «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την συνεργασία των συλλογικών οργάνων των επαγγελματιών φωτογράφων, αποκλείοντας την  μονοπώληση της φωτογραφίας της ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών από λίγα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.  

Η τροποποιημένη νέα ΚΥΑ: ΦΕΚ Β΄824/17-02-2023 αφήνει ξεκάθαρα ορθάνοιχτο το παράθυρο της συσσώρευσης της φωτογραφικής δραστηριότητας εντός των αστυνομικών τμημάτων, σε λίγες μεγάλες εκλεκτές εταιρείες, χωρίς την παραμικρή πρόνοια για την ασφάλεια στα δημόσια έγγραφα. 

Η ενέργεια αυτή οδηγεί πολλά φωτογραφεία   (πάνω από 50%) στο κλείσιμο και χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία, προς όφελος των λίγων «εκλεκτών» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική συρρίκνωσης των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων, αγνοώντας επιδεικτικά το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, κυρίως δε όταν συγκεκριμένες τροποποιήσεις αποστερούν από τον κλάδο των φωτογράφων βασικά έσοδα για την επιβίωσή του.  

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα κληθεί, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, να δώσει εξηγήσεις, τις ελάχιστες καταστροφικές μέρες που του απέμειναν. 

Στις εκλογές της 21ης Μάϊου 2023, τελειώνει το «πάρτυ» των λίγων «εκλεκτών» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κατάργηση της φωτογραφικής ΚΥΑ Θεοδωρικάκου – Μητσοτάκη και η επαναφορά της στην αρχική της μορφή, από μια προοδευτική κυβέρνηση, θα αποτελέσει ένα μικρό αλλά σαφές δείγμα της επιστροφής της κοινωνικής κανονικότητας, που διέλυσε ο κ. Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του».

 https://www.koutipandoras.gr/article/spirtzis-astynomika-tmimata-choris-astynomikous-alla-me-liges-eklektes-etaireies-fotografon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .