Παρασκευή, Απριλίου 28

Παγκόσμια κρίση-Ο Μπάιντεν κατά Κογκρέσου για επέκταση άνευ όρων δανεισμού αλλιώς έρχεται χρεοκοπία το καλοκαίρι


Το πόσο τραγικά είναι τα πράγματα στις ΗΠΑ στο θέμα της οικονομίας, είναι κάτι που κανείς εκτός αμερικανικής κυβέρνησης δεν γνωρίζει πραγματικά σε τι βάθος φτάνει.
Η “φούσκα” της Wall Street και...το τεράστιο χρέος της χώρας από τους προηγούμενους πολέμους, συν αυτό της Ουκρανίας, είναι απλά δυσθεώρητο, και απειλεί να πνίξει ολόκληρο τον πλανήτη, για αυτό Ρωσία, Κίνα, και Τουρκία μαζεύουν χρυσό σαν τρελές.
Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να απαιτεί από το Κογκρέσο να επεκτείνει άνευ όρων τα όρια δανεισμού, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η χώρα δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της το καλοκαίρι.

Την Τετάρτη, ο Μακκάρθυ παρουσίασε ένα νομοσχέδιο για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους της χώρας κατά 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, προβλέποντας εξοικονόμηση άνω των 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και περιορίζοντας την περαιτέρω αύξηση των κρατικών δαπανών σε όχι περισσότερο από 1% ετησίως.

Όπως σημείωσε ο ομιλητής, εάν απαιτηθούν πρόσθετες δαπάνες, ο Λευκός Οίκος θα πρέπει να απευθυνθεί στο Κογκρέσο για έγκριση.

Αργότερα, ο Μακάρθυ υποσχέθηκε να περάσει το νομοσχέδιο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά την οποία θα πρέπει να πάει στη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Politico, παραμένει ασαφές εάν ο ΜακΚάρθι θα καταφέρει να επιτύχει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να μην αναφέρουμε την Γερουσία.

«Εάν εγκρίνουν (το νομοσχέδιο), τότε θα το κρεμάσουμε στον μετριοπαθή λαιμό τους», ανέφερε μια από τις πηγές του περιοδικού στις ΗΠΑ, επικαλούμενη το δημοσίευμα, αποκαλύπτοντας παράλληλα, τα σχέδια των Δημοκρατικών στην Γερουσία.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Μπάιντεν, σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρόεδρος «έμαθε» από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση με τους Ρεπουμπλικάνους το 2011, ότι ο Λευκός Οίκος δεν πρέπει να επιτρέψει στο Κογκρέσο να γίνει αντικείμενο συζήτησης το ανώτατο όριο του εθνικού χρέους των ΗΠΑ, αλλιώς χάθηκε.

Κατά τα άλλα οι Αμερικανοί κάνουν προσπάθειες και συμβουλεύουν χώρες, να μειώσουν τις δαπάνες τους, από την μία πλευρά, ενώ από την άλλη με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία ζητούν να αγοραστούν αμερικανικά όπλα αλλάζοντας τα οπλοστάσια τους.

Το παράλογο του πράγματος είναι αυτοί που έχουν τον οικονομικό έλεγχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, κόβουν δολάρια συνεχώς κινδυνεύοντας κάποια στιγμή να υποστούν τις συνέπειες αυτής της πράξης.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο είναι τρομερά ανήσυχοι για αυτήν διαμάχη σχετικά με την έγκριση της αύξησης του ανώτατου ορίου του αμερικανικού χρέους, ενώ τα σενάρια χρεοκοπίας των ΗΠΑ, ακούγονται ως οικονομική “ πυρηνική βόμβα” στον πλανήτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζήτηση για ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου είναι στο ναδίρ του επενδυτικού κοινού, που αναζητά άλλους τρόπους επένδυσης, όπως το χρυσό, το ασήμι, το λίθιο κά.

Πολλοί θεωρούν ότι είναι απίθανο, να έχουμε μια αμερικανική χρεοκοπία, πληροφορίες φέρουν το θέμα της ρευστότητας, σε περίπτωση μαζικής πώλησης των αμερικανικών ομολόγων, από επιχειρήσεις και ξένες κυβερνήσεις, που θα έσπευδαν να ξεκαθαρίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Τότε θα είχαμε de facto μια τεράστια χρηματοπιστωτική κρίση και έναν πόλεμο τεραστίων διαστάσεων .



Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ υπολογίζεται περί τα 31 τρισ. δολάρια, ποσό που είναι αστρονομικό, όπως και πολλά χρέη χωρών στον κόσμο, που δεν ξέρουν σε ποιόν πραγματικά χρωστούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .