«Διασφαλίζουμε έτσι καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα σύνορά μας», ανέφερε ο υπουργός προστασίας του πολίτη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε σε συνέντευξη του για τις υπογραφές επέκτασης του φράχτη στον Έβρο. Ανέφερε δε ο υπουργός ότι η κατασκευή του είναι ένα έργο που το θέλουν όλοι οι Έλληνες.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Χθες, ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για την Ελλάδα, υπογράψαμε τη σύμβαση για την επέκταση του φράχτη για 35χλμ. Διασφαλίζουμε έτσι καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα σύνορά μας, ανταποκρινόμαστε στο λαϊκό αίσθημα και την εθνική

απαίτηση και ανάγκη να έχουμε ασφάλεια στα σύνορά μας απέναντι στην παράνομη μετανάστευση που παραμένει ισχυρή απειλή».


«Δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην θέλει την κατασκευή του φράχτη»

Ο υπουργός προσέθεσε ότι «το 2022 η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε την είσοδο σε 260.000 παράνομους μετανάστες. Στα 37χλμ φράχτη που υπάρχουν έχει διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να περάσει κανένας και έτσι ο φράχτης θα επεκταθεί κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου, δηλαδή 140χλμ».

Σε ότι αφορά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, τόνισε: «Το πρώτο που θέλω να πω σε αυτούς που έχουν αντιρρήσεις είναι να πάνε πρώτα μια βόλτα στον Έβρο, να μιλήσουν με τους κατοίκους και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην θέλει την κατασκευή του φράχτη.

«Συλλαμβάνουμε και όλους τους εγκληματίες που διακινούν παράνομους μετανάστες»

Όπως και εμείς που ζούμε εδώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής ξέρουμε ότι ένα τμήμα της εγκληματικότητας συνδέεται με την παράνομη μετανάστευση. Για αυτό δεν φτιάχνουμε μόνο τον φράχτη, αλλά συλλαμβάνουμε και όλους τους εγκληματίες που διακινούν παράνομους μετανάστες.