Σάββατο, Απριλίου 22

Όρμπαν: Χαρακτηρίζει την Ουκρανία ως ανύπαρκτη χώρα


Η Ουκρανία είναι πλέον μια «ανύπαρκτη χώρα» οικονομικά, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Όρμπαν


Η ΕΕ δεν πρόκειται να παρέχει στο Κίεβο κεφάλαια επ’ αόριστον, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στην χθεσινή συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

«Ουσιαστικά, η Ουκρανία είναι μια ανύπαρκτη χώρα από οικονομική άποψη. Η πτώση των οικονομικών δεικτών είναι τεράστια, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό λόγω του πολέμου. Προφανώς, η Ουκρανία δεν μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί», εξήγησε ο Ούγγρος ηγέτης.

Η ΕΕ πληρώνει τώρα μισθούς, συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη της Ουκρανίας, διαθέτοντας «τεράστια ποσά, τα οποία χάνει η ευρωπαϊκή οικονομία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός. «Τη στιγμή που η Αμερική και η Ευρώπη απαντήσουν «όχι» σε νέα οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας, ο πόλεμος θα τελειώσει», κατέληξε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.