Παρασκευή, Απριλίου 28

Αθωώθηκαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος που κατηγορήθηκαν για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

Τη μήνυση κατέθεσε σε βάρος τους ο καθηγητής Παναγιώτης Δημητράς
Αθωώθηκαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος που κατηγορήθηκαν για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

Αθωωτική ήταν η κρίση του Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο που κατηγορήθηκαν για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο καθηγητής Παναγιώτης Δημητράς.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή από τους υποστηρικτές του Ηλία Κασιδιάρη, που βρίσκονταν στα δικαστήρια, με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα.

 Η μήνυση αφορούσε τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων στη Βουλή τον Μάρτιο του 2018 κατά των μειονοτικών βουλευτών για τους οποίους ανέφεραν πως είναι «πράκτορες της Τουρκίας» καθώς έχουν «τουρκική συνείδηση» και οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδόθηκε. «Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος σημείωσε πως δεν ήταν «παρών» στη συγκεκριμένη επιτροπή με την υπεράσπιση του Νίκου ΜΙχαλολιάκου να προβάλλει τον ίδιο ισχυρισμό.Απαλλακτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση με την εισαγγελέα της έδρας να υπογραμμίζει στην αγόρευση της πως οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή. «Προτείνω την απαλλαγή τους» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός και προσθέτοντας πως «δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση αλλά ακόμη κι αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στο ρατσιστικό λόγο». «Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία» ανέφερε χαρακτηριστικά ζητώντας την απαλλαγή και του Ηλία Κασιδιάρη.

Απάντησε με προσφυγή ο Κασιδιάρης

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα κρίνεται η προσφυγή που έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο κατά του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με τη συνήγορο του, έχει απαντήσει και ο ίδιος με προσφυγή σε βάρος του κ. Μιχάκη ενώ φέρεται να αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία με τα κόμματα των κ.κ. Κανελόπουλου και Νικολόπουλου.

 https://www.newsbeast.gr/society/arthro/9618055/athoothikan-michaloliakos-kasidiaris-kai-iliopoulos-pou-katigorithikan-gia-ypokinisi-ratsistikou-misous

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .