Κυριακή, Απριλίου 16

Διεθνές ενδιαφέρον για το ντεμπούτο της Πολιτικής Φιλοζωίας σε εκλογές στην Ελλάδα

Κόμμα για τα Ζώα: Διεθνές ενδιαφέρον για το ντεμπούτο της Φιλοζωίας σε ελληνικές εκλογές!


To newsletter του Animal Politics Foundation, που κυκλοφορεί σε δώδεκα γλώσσες, αφιερώνει ολόκληρη την τελευταία του έκδοση στην προσπάθεια του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα να εκπορθήσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, για να ακουστεί η φωνή των ζώων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων!  

Η συμμετοχή στις εκλογές της Πολιτικής Φιλοζωίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον. Μετά το Euronews, που αναφέρθηκε στην αντικυνηγετική καμπάνια του κόμματος, το έγκυρο

newsletter του Animal Politics Foundation αφιερώνει ολόκληρη την τελευταία του έκδοση στο ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα.

 

Στο δημοσίευμα, που κυκλοφορεί σε δώδεκα γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά ιταλικά, πορτογαλικά, ελληνικά, τουρκικά, κροατικά, ολλανδικά, ρωσικά, ρουμάνικα) υπογραμμίζεται η προσχώρηση της Δημοτικής Συμβούλου Θεσσαλονίκης Μαρίας Αρβανιτίδου στο Κόμμα για τα Ζώα και η υποψηφιότητά της στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη συμμαχία Πράσινο&Μωβ. Η εμφάνιση -για πρώτη φορά- μιας αιρετής για τα ζώα χαρακτηρίζεται από το newsletter «τομή στην ελληνική πολιτική ιστορία».

 

Ολόκληρο το δημοσίευμα του Animal Politics Foundation:

 

«Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα, ένα από τα πάνω από είκοσι κόμματα παγκοσμίως που εκπροσωπούν την Πολιτική Φιλοζωία, απέκτησε την πρώτη Δημοτική του Σύμβουλο. Πρόκειται για μία τομή στην ελληνική πολιτική ιστορία, και ένα θετικό προμήνυμα για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη. “Ήρθε η ώρα για την πολιτική χειραφέτηση της φιλοζωίας. Η Φιλοζωία είναι η νέα Οικολογία!”, λέει ο Νίκος Ράπτης, συνιδρυτής του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα.

 

Η νέα αιρετή του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα, η Μαρία Αρβανιτίδου, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος της Θεσσαλονίκης το 2019, ως υποψήφια με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Για πολλά χρόνια ακτιβίστρια για τα ζώα και μέλος πολλών φιλοζωικών οργανώσεων, αποφάσισε να ακολουθήσει το πρώτο και μόνο οικοκεντρικό και φιλοζωικό κόμμα της Ελλάδας και να είναι υποψήφια βουλεύτρια με το Κόμμα για τα Ζώα στη συμμαχία Πράσινο&Μωβ, στην οποία συμμετέχουν διάφορα οικολογικά και χειραφετικά κόμματα.

 

Μετά από αυτή την προσχώρηση, το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα είναι το όγδοο κόμμα της Πολιτικής Φιλοζωίας που εκπροσωπείται στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετά τα αδελφικά του κόμματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Αυστραλία και την Ολλανδία. Το κίνημα διαθέτει πια πάνω από διακόσιους αιρετούς σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Το Κόμμα για τα Ζώα ιδρύθηκε εδώ και τρία χρόνια και συνεχώς αναπτύσσεται. “Καμία από τις μείζονες κρίσεις που αντιμετωπίζουμε ως ανθρωπότητα -η Κλιματική Κρίση, η μείωση της Βιοποικιλότητας και η μη-Βιωσιμότητα του τρόπου ζωής μας- δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί χωρίς τη ριζική αλλαγή του τρόπου που συμπεριφερόμαστε στα ζώα”, λέει ο Νίκος Ράπτης, συνιδρυτής του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα και συγγραφέας του βιβλίου “Πολιτική Φιλοζωία”. “Το συμφέρον της ανθρωπότητας συμπίπτει με εκείνα της φύσης και των ζώων. Αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε στα ζώα όπως σήμερα, καταδικάζουμε τα παιδιά μας να αγωνίζονται για το ψωμί και τα εγγόνια μας για τη ζωή τους”».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .