Σάββατο, Απριλίου 29

Είναι ένας πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας που Τζο Μπάιντεν έχει τους δούλους του Ευρωπαίους να στέλνουν πολεμικό υλικό για να συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος και δεν βλέπουν να βρεθεί μια λύση για να πάρει ένα τέλος !

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία ζητά από το Βερολίνο να στείλει ότι καλύτερο έχει!

Το Κίεβο παραδέχεται πως για να κάνει αντεπίθεση χρειάζεται «κι άλλα ΤΟΜΑ, άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού»
Το Κίεβο παραδέχεται πως για να κάνει αντεπίθεση χρειάζεται «κι άλλα ΤΟΜΑ, άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να σταλούν στη χώρα του περισσότερα όπλα μετά τα τελευτταία ρωσικά πυραυλικά πλήγματα και κυρίως μετά την εξουδετέρωση σημαντικού τμήματος της ουκρανικής αεράμυνας την από τους Ρώσους και την ίδια στιγμή το Κίεβο παραδέχεται πως δεν μπορεί να προχωρήσει στην διαφημιζόμενη ουκρανική αντεπίθεση αν δεν

παραλάβει κι άλλα ΤΟΜΑ, άρματα μάχης και συστήματα πυροβολικού.

«Αντιαεροπορική άμυνα, σύγχρονη αεροπορία, χωρίς την οποία η αντιαεροπορική άμυνα είναι αδύνατη, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πόλεών μας, των χωριών μας, στην ενδοχώρα και στην πρώτη γραμμή», είπε ο κ. Ζελένσκι χθες βράδυ.

Το Κίεβο ζητεί περισσότερα όπλα από τη Γερμανία

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία ζητεί το Βερολίνο να στείλει στον στρατό της χώρας του πιο ισχυρά οπλικά συστήματα για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον αυτού της Ρωσίας, την ώρα που οδεύουν προς ολοκλήρωση οι προετοιμασίες για την αντεπίθεση με την οποία η ουκρανική ηγεσία λέει πως θα ανακτήσει εδάφη που έχουν κυριεύσει ρωσικά στρατεύματα.

«Το πιο επείγον είναι να σταλούν περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα, όπως τα Iris-T, Patriot και Gepard. Για τη σχεδιαζόμενη αντεπίθεση, θα χρειαστούμε κι άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, άρματα μάχης και συστήματα του πυροβολικού, καθώς και πυρομαχικά μακρού βεληνεκούς το συντομότερο», δηλώνει ο πρεσβευτής Ολεξίι Μακέγεφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Funke.

Ο Ουκρανός πρεσβευτής επιχείρησε να πείσει ότι η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται από την ταχύτητα και την ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών που θα παραδώσει στην Ουκρανία. «Η ήττα της Ρωσίας είναι εγγύηση της φυσιολογικής ζωής στην Ευρώπη».

Ο Ουκρανός διπλωμάτης εξαίρει τις παραδόσεις που έχει κάνει το Βερολίνο μέχρι τώρα. «Είμαι ικανοποιημένος που η Γερμανία εμπλέκεται πλήρως, μαζί με τους εταίρους [σ.σ. της] στο NATO, στον σχεδιασμό της βοήθειας στην Ουκρανία με πολύ στρατηγικό και μακροπρόθεσμο τρόπο. Αυτό είναι το είδος της αδιάκοπης διαδικασίας που χρειαζόμαστε για να καταφέρουμε επιτυχίες στα μέτωπα».

Μέχρι σήμερα, η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία 18 βαριά άρματα μάχης Leopard 2A6, 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder και 34 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, καθώς και συστοιχίες Patriot και Iris-T.

Αναφερόμενος στην ουκρανική αντεπίθεση, ο πρεσβευτής δηλώνει πως «οι ένοπλες δυνάμεις και ο λαός της Ουκρανίας θα υπερασπιστούν τη χώρα με αποφασιστικότητα ώσπου να φύγει από το έδαφός μας και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης».

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους κατά «υψηλό» ποσοστό για να εξαπολύσουν την αντεπίθεσή τους αλλά τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι έτσι ακριβώς.


Πολλοί στην Δύση έχουν αμφιβολίες για τις δυνατότητες των Ουκρανών για αντεπίθεση αλλά δεν τολμούν να το πουν.

 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/o-v-zelenski-zita-kalytera-kai-perissotera-systimata-antiaeroporikis-amynas-gia-ti-xora-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.