Τετάρτη, Απριλίου 26

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος

Την ανακοίνωση της αυτόνομης καθόδου του στις επικείμενες εθνικές εκλογές με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, έκανε ο Πρόεδρός του και πρ. υφυπουργός, Νίκος Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας  σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδο του κόμματός του ΧΡΙ.Κ.Ε. στις εκλογές, με πλήρη ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την Επικράτεια, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος με το κόμμα ΕΑΝ του κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου.


Ο πρ. υφυπουργός προανήγγειλε μάλιστα την κατάθεση σήμερα στον Άρειο Πάγο, της αίτησης αυτόνομης καθόδου του κόμματός του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι είχε μπει σε προκαταρκτική συζήτηση με τον κ. Κανελλόπουλο για κοινή κάθοδο του με το ΕΑΝ, σε χρόνο που ο κ. Κανελλόπουλος είχε παραιτηθεί από το κόμμα των «Ελλήνων» και εξέταζε το ενδεχόμενο συνεργασίας του δικού του κόμματος ΕΑΝ με άλλα συγγενή κόμματα.
«Ήταν ευτύχημα που διαπίστωσα την εντιμότητα του ανδρός και ευχαριστώ πολύ τον κ. Κανελλόπουλο για την έως σήμερα συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων, με συγκλίνουσες, αλλά και αποκλίνουσες εκτιμήσεις» είπε ο κ. Νικολόπουλος, για να διευκρινίσει ότι «τελικά, η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ήταν άλλη και ήταν μάλιστα ομόφωνη. Θα κατέβουμε αυτόνομοι με ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκφράζοντας την αντισυστημική ψήφο και τη διαμαρτυρία των κεντροδεξιών ψηφοφόρων για την πολιτική σήψη που σοβεί στην Ελλάδα».
Απαντώντας σε ερώτημα για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, σημείωσε ότι «πρόκειται ασφαλώς για μία αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική μεθόδευση. Είναι αδιανόητο και πρωτόγνωρο για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τον ελεύθερο κόσμο, μια Κυβέρνηση να αποκλείει κόμματα και να απαγορεύεται σε πολίτες να ψηφίζουν αυτό που επιλέγουν. Εν προκειμένω, εάν πράγματι αποκλειστούν οι «Έλληνες» ή και το «ΕΑΝ», τότε η Κυβέρνηση και όσα κόμματα συνεργάστηκαν μαζί της για το σκοπό αυτό, θα γίνουν δολοφόνοι της Δημοκρατίας και όχι υπερασπιστές της».

Για να συμπληρώσει ο κ. Νικολόπουλος:
«Είναι ανήθικο, για την καρέκλα τους, για την κονόμα τους, για τη διατήρηση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, να απεργάζονται τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους.
Με μία λέξη, είναι ανήθικο να αποκλείουν χιλιάδες πολιτών να εκφραστούν ελεύθερα, πάνω στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διασώσουν την αυτοδυναμία τους, που όπως φαίνεται δυστυχώς γι αυτούς, δεν εξασφαλίζεται με κανένα εκλογικό σενάριο»

Σχετική Ανακοίνωση  

https://pelop.gr/patra-aftonoma-katevainei-o-nikos-nikolopoulos-ti-eipe-ston-peloponnisos-fm/

  

εκ του Γραφείου Τύπου

Αθήνα 26.04.23
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.