Κυριακή, Απριλίου 9

Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Ζαΐρα» θα «ζωντανέψει» εκ νέου στο Γαλάτσι

Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Ζαΐρα» θα «ζωντανέψει» εκ νέου στο Γαλάτσι

Ένας ιστορικός θερινός κινηματογράφος της Αθήνας θα ζωντανέψει εκ νέου, για να προσφέρει τις όμορφες καλοκαιρινές στιγμές του. Και μάλιστα αυτή τη φορά με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόθεση του Δήμου Γαλατσίου ήταν να αναγεννήσει τον κινηματογράφο «Ζαΐρα», ο οποίος 66 χρόνια μετά την πρώτη προβολή ταινίας και 25 χρόνια μετά το γκρέμισμά του, θα συντροφεύει και πάλι τις θερινές βραδιές των Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση για την ανακατασκευή του ιστορικού κινηματογράφου, καθώς και για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στο ίδιο οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί της λεωφόρου Γαλατσίου.

Το σινέ «Ζαΐρα» ξεκίνησε τη διαδρομή του το 1957 και «εργάστηκε» ασταμάτητα μέχρι το 1993, όταν διέκοψε τη λειτουργία του. Πήρε το όνομα της κόρης του επιχειρηματία Σπυρίδωνα Πανά, ο οποίος δημιούργησε αυτό τον κινηματογράφο. Την εποχή εκείνη, σε παράπλευρους χώρους του κινηματογράφου, στο ευρύτερο οικοδομικό τετράγωνο που ανήκε στην οικογένεια Πανά, δημιουργήθηκε κι ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά στούντιο της Ελλάδας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η μεγάλη προσπάθεια ετών, προκειμένου να ζωντανέψουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας και να προσφέρουμε ένα μοντέρνο βιοκλιματικό κινηματογράφο, καθώς και υπόγειες θέσεις στάθμευσης στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του Γαλατσίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος.

 

.zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.