Τρίτη, Απριλίου 4

«ΕΡΧΕΤΑΙ μεγάλη οικονομική κρίση!» ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ του Βενιζέλου στον Μητσοτάκη...

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε μια ιδιαίτερα αιχμηρή συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Μεγάλη Εικόνα» και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπερ...


Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραχώρησε μια ιδιαίτερα αιχμηρή συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Μεγάλη Εικόνα» και τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, αργά το βράδυ της Δευτέρας, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν θα πολιτευθεί σε αυτές τις εκλογές. «Δεν θα με δείτε στην επόμενη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Έντονα επικριτικός προς την κυβέρνηση και τις ευθύνες του πρωθυπουργού, για την τραγωδία με τις αμαξοστοιχίες σημείωσε πως «η ρήξη του πολιτικού συστήματος με τους νέους φανερώθηκε στα Τέμπη» και πρόσθεσε ότι «μετά τα Τέμπη, ίσως οι νέοι κατάλαβαν πως η ψήφος τους έχει αξία».

Ακόμη πιο αιχμηρός ήταν όταν τόνισε ότι για να λέει η κυβέρνηση ότι υπάρχει "βαθύ κράτος" στην χώρα, τότε θα υπάρχει. Μπορεί να υπάρχει βαθύ κράτος στον συνδικαλισμό, στις υπηρεσίες ασφαλείας, στην αστυνομία κ.α. Η δουλειά της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βαθέως κράτους.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπεύθυνος για τις υποκλοπές ήταν ο Μητσοτάκης. Ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη..."

«Ο κ. Παπανδρέου αδικείται ιστορικά»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να θυσιαστεί για να λύσει προβλήματα που συνέβαλε να δημιουργηθούν», ενώ άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και στη συνέχεια σχολίασε με νόημα ότι «ο κ. Παπανδρέου αδικείται ιστορικά».

Ο κ. Βενιζέλος άφησε νέες αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «τα τελευταία 4 χρόνια, παρά τις κρίσεις, σπαταλήθηκαν λεφτά». Για την στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για δεύτερες εκλογές σε περίπτωση που δεν σημειώσει αυτοδυναμία, τόνισε: «Η μη χρήση διερευνητικής εντολής αποτελεί καταστρατήγηση του συντάγματος», ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «τα τελευταία 4 χρόνια χάθηκε η δημοσιονομική επίγνωση».

Βενιζέλος: «Η πρόταση Ανδρουλάκη είναι λογική στο θεμέλιό της»
Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ευχήθηκε να καταφέρει στις εκλογές τους στόχους του. «Ο κ. Ανδρουλάκης συζητά μαζί μου και του λέω την άποψη μου», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σχολιάζοντας την επίθεση της ΝΔ στην πρόταση Ανδρουλάκη για «τρίτο πρωθυπουργό» επιτέθηκε στην κυβερνητική παράταξη λέγοντας: «Η ΝΔ μιλάει για θεσμική ασέβεια ενώ αγνοεί το άρθρο 37 του συντάγματος;», ενώ για αυτή καθεαυτή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «η πρόταση Ανδρουλάκη είναι λογική στο θεμέλιο της».

Βενιζέλος: «Γελοιότητα να λένε ότι είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στα σενάρια που τον εμφανίζουν υποψήφιο πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ έφτασε μία μικρή εταιρεία δημοσκοπήσεων κάνοντας την μεγαλύτερη μεθοδολογική και δεοντολογική γελοιότητα να υποβάλει την ερώτηση εάν το εκλογικό σώμα θέλει πρωθυπουργό εμένα. Είμαι εγώ υποψήφιος πρωθυπουργός; Διεκδικώ την ψήφο του ελληνικού λαού; Αν εγώ ήθελα να διεκδικήσω την πρωθυπουργία θα έθετα σε κίνδυνο την πορεία της χώρας όταν η χώρα ήταν με το ένα πόδι στο λάκκο και με το άλλο στον γκρεμό».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε: «Δεν προέταξα ποτέ καμία επιδείωξη αξιώματος και υποτάχθηκα στις ανάγκες της χώρας και πλήρωσα κόστος μαζί με το κόμμα κι εγώ προσωπικά. Άρα, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί αυτοί που λένε τη γελοιότητα ότι μπορεί εγώ δια αντιπροσώπου χωρίς να είμαι υποψήφιος, χωρίς να θέλω, χωρίς να έχω πρόγραμμα, να έχω φιλοδοξία να διεκδικώ».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως «εάν πρόκειται να διεκδικήσω έναν τέτοιο ρόλο θα τον διεκδικούσα ευθέως όχι δια αντιπροσώπου, όχι πλαγίως, όχι στο παρασκήνιο».

Για το πρόσφατο βιβλίο του
Για το πρόσφατο βιβλίο του, όπου κάνει αναφορά γράφοντας ότι «εδώ είμαστε αν ο τόπος με χρειαστεί ξέρει που θα μας βρει», ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε: «Εννοώ αν μας χρειαστεί επειδή υπάρχει κρίση, επειδή υπάρχει ανάγκη για δύσκολες αποφάσεις. Και ο χώρος που υπάρχει αυτή την στιγμή ελεύθερος στα κόμματα μπορεί να οδηγήσει σε μία λύση που είναι φυσιολογική, θεσμική, συνταγματική, αλλά μπορεί να διαμορφώσει και τις προϋποθέσεις μίας κρίσης, όχι πολιτικής αλλά κοινωνικής και λυπάμαι που το λέω οικονομικής, δεν κινδυνολογώ, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για εκδοχές πολέμου νεώτερες».

Τέλος, επανήλθε στην σεναριολογία σχετικά με το ενδεχόμενο «πρωθυπουργοποίησής» του, λέγοντας πως «αυτά όπως αντιλαμβάνεστε είναι σενάρια που δεν έχουν πραγματικό αντικείμενο. Εάν μου λέτε ότι μπορεί να κάτσουν σε ένα τραπέζι οι αρχηγοί των κομμάτων και να έρθουν και να πουν έλα να κάνεις τον πρωθυπουργό, έχοντας την δυνατότητα να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα το οποίο έχουμε συμφωνήσει και με το οποίο συμφωνείς κι εσύ, ναι θα διευκόλυνα τα κόμματα και την χώρα, αλλά θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση είναι μία συζήτηση κάπως παιδική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .