Σάββατο, Απριλίου 29

Απροκάλυπτη σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στη αγωνιστική δημοτική αρχή!

Μόνοι τους και όλοι μας, να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια με πανίσχυρο ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη!

Το γεγονός ότι είναι πολλά περισσότερα όσα ενώνουν τα κόμματά τους, παρά όσα τα χωρίζουν, επιβεβαίωσαν οι επικεφαλής των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, με το επίσημο «τραπέζωμα» που πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες τους το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πάτρα.

Επιβεβαιώνοντας αυτό που το ΚΚΕ λέει από την πρώτη στιγμή, ότι είναι όλοι τους μαζί, παρέα και αντάμα στην εφαρμογή της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, των στρατηγικών κατευθύνσεων και επιλογών της αστικής τάξης, των ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις τους (μονοκομματικές, συνεργασίας κ.λπ.), και αφού συνέφαγαν και συζήτησαν δήθεν για μια «πολιτισμένη προεκλογική περίοδο», έφτασαν στο πραγματικό τους ζητούμενο.

Αυτό δεν ήταν άλλο από το πώς όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και δορυφόροι τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συνεργαστούν για να αλλάξει η σημερινή αγωνιστική, φιλολαϊκή δημοτική αρχή της Πάτρας, με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Αυτό ομολόγησαν δημόσια διά στόματος Αντώνη Κουνάβη, προέδρου της ΔΕΕΠ της ΝΔ, ο οποίος σε σχετικό βίντεο εμφανίζεται να λέει: «Οποιος υποψήφιος δήμαρχος πάει στον 2ο γύρο με τον Πελετίδη, να στηριχθεί από όλους προκειμένου η Πάτρα να ανασάνει. Είναι του ΚΙΝΑΛ; Είναι του ΣΥΡΙΖΑ; Να στηριχθεί από όλους».

Η προτροπή του βρήκε ευήκοα ώτα στους Μιχάλη Σιδηρόπουλο, συντονιστή της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, και Νίκο Μοίραλη, γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, που ήταν ομοτράπεζοι...

Συζήτησαν, δηλαδή, σε ένα αποκαλυπτικό σκηνικό για τη στάση συνολικά των συγκεκριμένων κομμάτων και πανελλαδικά, πώς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υπηρετήσουν και τοπικά τα συμφέροντα των ντόπιων αστών, μακριά από τις ανάγκες εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων της πόλης. Ο,τι δηλαδή πράττουν όλοι τους από κοινού και εντός Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων από κοινού με όλους όσοι τους ακολουθούν ενορχηστρώνουν επιθέσεις ενάντια στη δημοτική αρχή (συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο), βγήκαν και επίσημα ουσιαστικά να το υποστηρίξουν, με τα αποκαλυπτικά λεγόμενα του επικεφαλής της τοπικής ΝΔ, ο οποίος - σημειωτέον - είχε και την πρωτοβουλία για το «τραπέζωμα».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ ανέφερε ότι το θέμα το έχει ξανασυζητήσει με τον γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, που και οι δύο είναι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ο αντίστοιχος του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούσε με τις κατηγορίες σε βάρος του δημάρχου τις οποίες εξαπέλυσε ο τοπικός επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος!

Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή, ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για να διασκεδάσει τις αρνητικές για το κόμμα του εντυπώσεις, με ανακοίνωσή του την επόμενη μέρα προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, αναφέροντας ότι δήθεν δεν δεσμευόταν από όσα είπε ο επικεφαλής της ΝΔ στην Αχαΐα. Στάθηκε στην υποψηφιότητα Αϊβαλή για τον δήμο της Πάτρας, την οποία στηρίζει το κόμμα του, με τον τελευταίο εναγωνίως να ζητά και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, «τρέχοντας» πίσω στις συγκεντρώσεις του. Αυτά χωρίς φυσικά ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει άχνα για την πιθανή κοινή υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τον δήμο της Πάτρας, ούτε και για την πραγματική ουσία των λεγόμενων του επικεφαλής της ΝΔ στην Αχαΐα.

«Μαγειρέματα» με το βλέμμα στραμμένο πέρα από την πόλη...

Ολα αυτά λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι κάθε άλλο παρά τους χωρίζει «άβυσσος», αντίθετα τους ενώνουν πάρα πολλά: Γι' αυτό και όλα μπορούν να γίνουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή, φτιάχνοντας μια κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη στα «θέλω» της αστικής τάξης, απέναντι από τα λαϊκά συμφέροντα, όπως άλλωστε διαχρονικά πράττουν τα αστικά κόμματα. Αυτές είναι οι πραγματικές αγωνίες τους, αυτά εξέφρασαν οι επικεφαλής των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, πέρα από τις όποιες αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες τους για τα «μάτια του κόσμου».

Αυτοί που καμώνονται ότι ...κονταροχτυπιούνται για το ποια τάχα θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης και ότι θα 'χουν δυσκολίες να τη σχηματίσουν, «φοβερίζοντας» τον λαό, δείχνουν και με πράξεις τη σύμπλευσή τους στο τι πραγματικά τους πονάει, που δεν είναι άλλο από τους κομμουνιστές και όσους συμπορεύονται μαζί τους, το μόνο αντίπαλο δέος στα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Για την Ιστορία, την πρωτοβουλία γι' αυτήν τη «συνάντηση» είχε ο τοπικός επικεφαλής της ΝΔ, με σκοπό - όπως είχε πει - «ένα τραπέζι πολιτικού πολιτισμού» ...ενόψει της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου. Οπως φάνηκε καθαρά, η στόχευση ήταν η σύμπλευσή τους κατά του νυν δημάρχου Κ. Πελετίδη, αλλά και γενικότερα το πώς θα αντιμετωπίσουν τον φόβο τους να δυναμώνει ο λαός, η πάλη και ο καθημερινός του αγώνας, με δυνατό και ισχυρό το ΚΚΕ παντού.

ΤΕ Αχαΐας: «Τώρα ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, δήμαρχος ξανά ο Κ. Πελετίδης»

Για τα παραπάνω η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ αναφέρει σε σχόλιό της: «Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η είδηση ότι συναντήθηκαν σήμερα (σ.σ. 21/4) οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, Αντώνης Κουνάβης, του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, και του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μοίραλης, όπου ανάμεσα στον καφέ και στο φαγητό αποφάσισαν και την εκλογική τους τακτική για τον β' γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα, που δεν είναι άλλη από τη συνεργασία τους ενάντια στον Κώστα Πελετίδη.

Γνωρίζουμε άλλωστε πολύ καλά ότι τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο ταυτίζονται σε όλα τα κομβικά ζητήματα, γι' αυτό και έχουν ψηφίσει "αγκαλιά" όλα τα κρίσιμα αντιλαϊκά νομοσχέδια.

Γι' αυτό και όλοι μαζί επιτίθενται στη δημοτική αρχή Πάτρας και τον αγωνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, που τους "χαλάει τη σούπα" στην περιοχή και είναι φωτεινό παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Το είπαν καθαρά άλλωστε... "Ολοι μαζί εναντίον του Πελετίδη". Κύριοι, σας έχει πάρει χαμπάρι ο λαός μας. Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα με όσους υπερασπίζονται με συνέπεια τα δίκια του.

Ηρθε η ώρα αυτό που πραγματικά τους φοβίζει να το κάνουμε πράξη! Τώρα ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες. Ξανά δήμαρχος στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης. Σωτήρες δεν υπάρχουν!».

Πανελλαδική πρακτική η στάση των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα

Στα σχέδια των τοπικών ηγεσιών των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα αναφέρθηκε και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιος.

Σε ομιλία του στην περιοχή στάθηκε στα λεγόμενα των επικεφαλής των συγκεκριμένων κομμάτων, επισημαίνοντας: «Εχουν τόσο μεγάλη ανησυχία τα επιτελεία των άλλων κομμάτων απ' την πορεία ισχυροποίησης του ΚΚΕ, που απροκάλυπτα, όπως έκαναν οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μπροστά σε δημοσιογράφους, σε συνάντησή τους, μεταξύ φαγητού και πιοτού, όχι μόνο συζήτησαν για το πώς θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση, αλλά προχώρησαν και παρακάτω, όταν ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ κάλεσε τους άλλους δύο ομοτράπεζούς του να έχουν κοινή στάση αλληλοϋποστήριξης στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, για να αντιμετωπίσουν τον "κίνδυνο" Πελετίδη, βρίσκοντας μάλιστα ευήκοα ώτα από τους άλλους δύο.

Μάλιστα σε μια ανακοίνωση που έβγαλε ο κ. Σιδηρόπουλος, συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τα πεπραγμένα. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πατρέων όχι μόνο θα μπει στον δεύτερο γύρο, αλλά και θα νικήσει.

Ο Κώστας Πελετίδης θα βγει και πάλι με την ψήφο του πατραϊκού λαού δήμαρχος της Πάτρας, ακόμη πιο ενισχυμένος και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.

Αυτή η συνάντηση δεν αποτελεί τοπική εξαίρεση, αλλά πανελλαδική πρακτική των αστικών κομμάτων να συσκέπτονται για το πώς θα μπορέσουν να περιορίσουν τη λαϊκή αντίσταση, τη δύναμη του ΚΚΕ.

Γι' αυτό σας καλούμε να τους χαλάσετε τα σχέδια και από την κάλπη της 21ης Μαΐου να προκύψει ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, για να τους τρομοκρατήσουμε. Να γίνει, δηλαδή, ένας ισχυρός λαϊκός σεισμός που θα τους ταρακουνήσει».

 https://www.rizospastis.gr/story.do?id=12089205

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .