Παρασκευή, Απριλίου 21

Γιώργος Καρυστινός: «Μόνο οι χούντες ψηφίζουν ακαταδίωκτα»


Τη στάση της Κυβέρνησης σε διάφορα θέματα, υγειονομικού ενδιαφέροντος και μη, σχολίασε ο καρδιολόγος Γιώργος Καρυστινός στον “αέρα” του FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων “για χούντα και δικτατορία που μας κυβερνάει”.

«Δίνουν πάντα συγκεντρωτικά αποτελέσματα και δε δίνουν ποτέ ανά εκλογικό τμήμα, ενώ είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ανά εκλογικό τμήμ. Αν αθροίσεις τα συγκεντρωτικά των Δήμων με τα συγκεντρωτικά που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, υπάρχουν μεγάλες διαφορές(…)Ο κάθε δημότης πρέπει να απαιτήσει να δοθούν αναλυτικά αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα, όχι συγκεντρωτικά. Γιατί, ανά εκλογικό τμήμα, γνωρίζει πάνω-κάτω ο κόσμος στην επαρχία που κυμαίνονται τα αποτελέσματα», ανέφερε ο κ.Καρυστινός για τις δημοσκοπήσεις και το κατά πόσο είναι ακριβείς.

Για τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, όπως έγινε πρόσφατα με τη νέα τρπολογία- εμπόδιο στη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, γεγονός που την καθιστά ελεγχόμενη και όχι ανεξάρτητη όπως θα έπρεπε, είπε:

«Ο Άρειος Πάγος είναι επιλεγμένος βάσει του αθλίου άρθρου 90(…) Όλη ηηγεσία των δικαστών επιλέγεται από την εκάστοτε Κυβέρνηση. Επομένως, τι συζητάμε; Δείτε ποιον κάνανε ΠτΔ. Δείτε πόσες αποφάσεις έβγαλε η Κυβέρνηση(…) Δεν είναι καν εκλεγμένη η ΠτΔ, κανονικά έπρεπε να επιλέγεται από λαό την ημέρα των εκλογών»

Αναφορικά με την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, για μείζονος σημασίας εθνικά θέματα, όπου ο πρώτος λόγος θα ανήκει στο λαό και την τακτική που ακολουθείται στην Ελβετία, ο κ. Καρυστινός πρόσθεσε:

«Δύο δημοψηφίσματα έχουν γίνει συνολικά. Ένα το 1974, που το κανόνισε ο Καραμανλής και ένατο 2015, που το “όχι” έγινε “ναι”. Το ένα ουσιαστικά ακυρώθηκε(…)Η Ελβετία κάνει 10-12 δημοψηφίσματα το χρόνο και της οποίας το πολίτευμα είναι το μακροβιότερο παγκοσμίως και αποτελεί επινόηση Καποδίστρια. Πρόσφατα απορρίφθηκε από το λαό της Ελβετίας στρατιωτική δαπάνη, καθώς τους φαίνονταν υπέρογκη».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

focusfm.gr

 https://taxalia.blogspot.com/2023/04/blog-post_186.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .