Πέμπτη, Απριλίου 20

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι καθησυχάζουν τους αγχωμένους ταξιδιώτες


Το πρόγραμμα, γνωστό ως Wag Brigade, έκανε το ντεμπούτο του το 2013 και το αεροδρόμιο συνεργάστηκε με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Σαν ΦρανσίσκοΤο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο (SFO) προσφέρει στους αγχωμένους επιβάτες αρωγή από ζώα θεραπείας, όπως σκυλιά αλλά και ένα γουρούνι και ένα κουνέλι, για να τους βοηθήσουν να ηρεμήσουν.

 


Το πρόγραμμα, γνωστό ως Wag Brigade, έκανε το ντεμπούτο του το 2013 και το αεροδρόμιο συνεργάστηκε με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Σαν Φρανσίσκο (SPCA). Εκείνη έφερε πιστοποιημένα ζώα που αντιμετωπίζουν την συναισθηματική δυσφορία των επιβατών στο αεροδρόμιο. 

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες Facebook Twitter

Στην παρέα των χαριτωμένων τετράποδων, περιλαμβάνονται ένα γουρούνι που ονομάζεται LiLou, ένα κουνέλι 34 κιλών που ονομάζεται Alex και πολλά σκυλιά. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά μόνο σκύλους μέχρι το 2016, όταν LiLou και Alex προστέθηκαν στην «οικογένεια.»

Κάθε ζώο επιλέχθηκε προσεκτικά, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το έντονο στρες των επιβατών και την κίνηση ενός αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες Facebook Twitter

«Συναντάμε πολλούς ανθρώπους εδώ στο αεροδρόμιο που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ σκύλο, που δεν έχουν χαϊδέψει ποτέ σκύλο», δήλωσε στο AXIOS η Jennifer Kazarian, που διευθύνει το πρόγραμμα. «Όπως ένα παιδί, πλησιάζουν κατευθείαν στο σκύλο και προσπαθούν να χώσουν το δάχτυλό τους στο μάτι ή στο στόμα ή απλά να πιάσουν την ουρά ή το αυτί. Πρέπει λοιπόν να βεβαιωθούμε ότι το ζώο θα είναι εντάξει».

Η ίδια αποκαλεί την ομάδα των ζώων «μονόκερους των ζώων θεραπείας». 

Κάθε ζώο κάνει μια δίωρη βάρδια την εβδομάδα και οι ταξιδιώτες μπορούν να τα βρουν να περιφέρονται σε διάφορους τερματικούς σταθμούς φορώντας γιλέκα με την ένδειξη «χάιδεψε με». Οι ταξιδιώτες μπορούν συχνά να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα ζώα ακολουθώντας τη σελίδα του προγράμματος στο Instagram. 

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες https://www.lifo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .