Τρίτη, Απριλίου 25

Το «Κόμμα των Ανήξερων»

Μικροπολιτικά παιχνίδια από Ανδρουλάκη στο φόντο της υπόθεσης Γεωργούλη

 Η υπόθεση Γεωργούλη, ο οποίος κατηγορείται επισήμως από τις κρατικές Αρχές του Βελγίου για βιασμό και βιαιοπραγία εναντίον Ελληνίδας δικηγόρου, στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε στα τρία βασικά κόμματα στη χώρα την ευκαιρία να βρουν ένα πολιτικό σωσίβιο, πέφτοντας σαν κανίβαλοι πάνω σε αυτή τη γυναίκα.

Η Ν.Δ. του Μητσοτάκη, με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν από δυσώδεις υποθέσεις, όπως του συμβούλου Στρατηγικής του πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη και του έτερου καταδικασμένου

παιδοβιαστή Λιγνάδη, βρήκε, όπως νομίζει, την ευκαιρία να ξεσπαθώσει, μήπως και ανακτήσει το ηθικό κύρος μιας παράταξης που τινάζει με αηδία το πέτο μπροστά στα καμώματα της σημερινής ηγεσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου, θεωρεί ότι, επειδή διέγραψε πάραυτα τον σουλατσαδόρο στην Ευρωβουλή και παντελώς άχρηστο για τις εθνικές υποθέσεις Α. Γεωργούλη, έπραξε το χρέος του και διατηρεί το ηθικό του πλεονέκτημα. Κι ας ξεχειλίζει τώρα στο διαδίκτυο ο οχετός από σχόλια υποψηφίων του, που ανταγωνίζονται σε «ήθος» τα συντρίμμια της Χρυσής Αυγής.

Σε τούτον τον βαλτότοπο φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρήκε τον πολιτικό βιότοπο που αναζητούσε, προκειμένου να αναδείξει τις ηθικές αξίες του κόμματός του, μπας και κρατηθεί σε υγειονομική απόσταση από τους δύο μονομάχους. Όλα αυτά στην πλάτη αυτής της αξιοπρεπούς και συγκροτημένης γυναίκας, που είναι στέλεχος του κόμματός του και την οποία προαλείφει για το ευρωψηφοδέλτιο ή για μια θέση στο Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εκπρόσωπο μάλιστα των Ελλήνων της διασποράς.

Με συνταγή «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν απαντώ»

Σε άλλα νέα, πληθαίνουν τα μέλη στο άτυπο «Κόμμα των Ανήξερων» στη χώρα. Μετά τον πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει από κεκτημένη συνήθεια άγνοια για όλα τα σκάνδαλα που συνέβησαν και συμβαίνουν επί των ημερών του, στην ίδια συνταγή καταφεύγει και ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνώριζε τίποτε για την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου, η οποία μήνυσε για βιασμό και χειροδικία τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προ τριετίας. «Εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση και, απ’ ό,τι γνωρίζω, δεν ήξερε ούτε η οικογένειά της μέχρι πριν από τις δύο τελευταίες ημέρες, οπότε και κάποιοι έδωσαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα» ισχυρίστηκε. Παραβλέποντας μάλιστα το γεγονός ότι το όνομα της καταγγέλλουσας δημοσιοποιήθηκε από ΜΜΕ που χρηματοδοτήθηκαν από τη λίστα Πέτσα και στηρίζουν αναφανδόν τη Ν.Δ., αφήνει υπονοούμενα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Πριν από κάποιους μήνες, κάποιοι μας έλεγαν -και μιλώ για τον κ. Τσίπρα- ότι η βελγική Δικαιοσύνη λειτουργεί άριστα και πρέπει να τη μιμηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη. Χθες η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, η κυρία Τσαπανίδου, μας είπε τελικά ότι η βελγική Δικαιοσύνη έχει προβλήματα στη λειτουργία της. Καθυστερήσεις, ερωτηματικά για τον χρόνο που έγινε η αίτηση άρσης ασυλίας. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι στην Ελλάδα έχουν μια πολύ άσχημη νοοτροπία και αξιολογούν τις εγκληματικές πράξεις σε σχέση με τα πρόσωπα και την πολιτική τους ταυτότητα και όχι με τις πράξεις αυτές καθαυτές. Προσπάθησαν να διαρρεύσουν μέσω δημοσιογράφων ότι η καταγγελία αυτή έχει γίνει τώρα, τους τελευταίους μήνες, άρα έχει πολιτικό περιεχόμενο».

Ο ίδιος καταγγέλλει τώρα ξεκούδουνα την ύπαρξη «ψηφιακού παρακράτους», στο οποίο εμπλέκει ταυτόχρονα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, ούτε αυτό γνωρίζει. Ποιος κυβερνά, δηλαδή, 4 χρόνια τώρα τη χώρα…

Γιώργος Χατζηδημητρίου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .