Τρίτη, Απριλίου 11

Πώς στήνεται μια βρώμικη ιστορία

Του Μανόλη Καψή

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το κοριτσάκι από τον Κολωνό που έπεσε θύμα κυκλώματος μαστροπών με εγκέφαλο τον Ηλία Μίχο, να δέχθηκε επίθεση από άγνωστο με μαχαίρι, στο σπίτι που φιλοξενείται στην περιφέρεια. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για άγνωστο πρόσωπο με καλυμμένο το πρόσωπο που εισέβαλε στο σπίτι και απείλησε και τραυμάτισε το κοριτσάκι, ενώ το ρεπορτάζ έλεγε ότι έχουν προηγηθεί και άλλες δυο επιθέσεις και απόπειρες εκφοβισμού. Από μόνη της η ιστορία ήταν πολύ σοβαρή και πολύ σοκαριστική.

Την επομένη, η Εφημερίδα των Συντακτών αναρωτήθηκε στο πρωτοσέλιδο θέμα της, "Ποιοι θέλουν να κλείσουν το στόμα της 12χρονης", ένα εύλογο ερώτημα, δεδομένων των πληροφοριών

που υπήρχαν. Πόσο μάλλον που η μικρή κοπέλα φαίνεται ότι δεν διαθέτει ή δεν διέθετε αστυνομική προστασία. Στο κύριο άρθρο της μάλιστα, η εφημερίδα έγραφε ότι:

"Οι μαστροποί έχουν προστασία, τα θύματα όχι", αν και δεν ήταν σαφές ποια προστασία απολαμβάνουν οι μαστροποί. Μια διευκρίνιση υπήρχε ίσως στο τέλος της άρθρου, όπου επισημαίνονταν ότι "το 12χρονο κορίτσι που βιαζόταν τον Κολωνό έχει πολύ περισσότερους βιαστές από τον ευσεβή γαλάζιο παραγοντίσκο που το εκπόρνευε και τους πελάτες που αγόραζαν το κορμί του. Και οι μαστροποί διαθέτουν ισχυρούς προστάτες που διαπερνούν την τρύπια προστασία της Πολιτείας στο ανυπεράσπιστο θύμα".

Η προστασία που απολαμβάνουν οι μαστροποί, είναι λοιπόν προστάτες με κονέ στο σύστημα. Εχουν διασυνδέσεις με την Αστυνομία και με τη Δικαιοσύνη οι μαστροποί; Είναι τόσο ισχυροί ώστε και να έχουν βρεθεί εκτός φυλακής και να απειλούν το κοριτσάκι;

Την επομένη, την σκυτάλη πήρε ο Νάσος Ηλιόπουλος που τα έβαλε με την Δόμνα Μιχαηλίδου. Κατηγορώντας την υφυπουργό ότι αποκάλυψε πού μένει η 12χρονη. Είναι ακόμα στη θέση της; αναρωτήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας: "Όταν η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει ένα θύμα κακοποίησης σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, ποιο είναι το σήμα που δίνει σε κάθε άνθρωπο που υφίσταται κακοποίηση; Πώς θα μιλήσουν τα θύματα κακοποίησης, αν η Πολιτεία δεν μπορεί να τα υπερασπιστεί;", έλεγε ο κ. Ηλιόπουλος.

Η αλήθεια είναι ότι κακώς, κάκιστα τον Ιανουάριο του 2023, η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για το νησί όπου έχει βρει καταφύγιο το άτυχο κορίτσι, αλλά η αλήθεια είναι επίσης, ότι το είχε προηγουμένως αποκαλύψει ο ίδιος ο δικηγόρος της μητέρας της μικρής, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα":

"Τα παιδιά θα πάνε στο σπίτι της γιαγιάς και έχει εκδηλώσει και η θεία το ενδιαφέρον να κρατήσει, μέχρι να αποφυλακιστεί η μητέρα της, τη 12χρονη και πιθανόν ένα ή δύο ακόμα από τα αδέλφια της στη…. (σσ ανέφερε το νησί)", είπε ο κ. Λύτρας (Νοέμβριος 2022).

Αλλά η στοχοποίηση της κ. Μιχαηλίδου δεν ήταν τυχαία και θα εξηγήσω το γιατί.

Την ίδια μέρα, δήλωση έκανε και η κ. Πόπη Τσαπανίδου. Αφού ανέφερε το σοκ που έχουμε υποστεί όλοι από την εξέλιξη, σημείωνε ότι το παιδί είναι απροστάτευτο από την Πολιτεία και δέχεται απειλές και επιθέσεις για να μην μιλήσει (σσ αν και το παιδί έχει δώσει εξαντλητικές καταθέσεις). Οι απειλές προέρχονται από τα μέλη του κυκλώματος και τον "κατηγορούμενο κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας" (σσ ο παραγοντίσκος της ΕφΣυν προήχθη σε κομματάρχη), έλεγε η Πόπη Τσαπανίδου. Στην συνέχεια κατηγορούσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που άφησε χωρίς φύλαξη το 12χρονο παιδί και κατέληγε με το καίριο ερώτημα:

Γιατί; Πρόκειται άραγε για απάνθρωπη αδιαφορία ή προσπάθεια να προστατευθούν κάποιοι; Και ποιοι είναι αυτοί;" διερωτήθηκε η κ. Πόπη Τσαπανίδου.

Προσέξτε τον συλλογισμό της κ. Τσαπανίδου. Μήπως η 12χρονη αφέθηκε χωρίς προστασία ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε αγνώστους να πάνε στο σπίτι της να την απειλήσουν, ώστε αυτοί να μην πέσουν στην τσιμπίδα του νόμου και να προστατευθούν; Δηλαδή, μήπως ο Θεοδωρικάκος επίτηδες άφησε χωρίς προστασία το παιδί, ώστε να δώσει την ευκαιρία στους άγνωστους βιαστές της να μπουν στο σπίτι της και να την απειλήσουν με μαχαίρι ώστε να μην τους καταδώσει στην Αστυνομία; Κανονική συνωμοσία δηλαδή. Συμμετέχουν σίγουρα ο Θεοδωρικάκος και σίγουρα και η Δόμνα Μιχαηλίδου και ποιος ξέρει και ποιοι άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες- μήπως έχουν άκρες και στο Μέγαρο Μαξίμου;- που θέλουν να προστατεύσουν τους βιαστές. Οι οποίοι βιαστές είναι προφανώς γαλάζιοι μεγαλοσχήμονες, που έχουν βαλθεί να τους προστατεύσουν οι φίλοι τους στο σύστημα και την κυβέρνηση, που και αυτοί προφανώς ρέπουν προς την παιδεραστία γι΄αυτό και εκδηλώνουν τέτοια αλληλεγγύη με τους βιαστές.

Τις επόμενες ημέρες, αφού η αστυνομία απολογήθηκε με έκδηλη αμηχανία για το γεγονός ότι δεν υπήρχε προστασία της μικρής κοπέλας, ή τουλάχιστον δεν υπήρχε διαρκής προστασία, ο ιατροδικαστής και η παιδοψυχολόγος διατύπωσαν ορισμένα ερωτήματα σε σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε τραύματα από μαχαίρι και εκτίμησε ότι αυτά έχουν μάλλον προκληθεί από καρφίτσα ή διαβήτη, αφού δεν συνάδουν με τραύματα από μαχαίρι. Η παιδοψυχολόγος εκτίμησε ότι η αφήγηση της μικρής δεν την έχει πείσει για το αν τα γεγονότα έχουν συμβεί έτσι όπως τα κατήγγειλε. Για την πέτρα που είπαν ότι άγνωστοι έριξαν στο μπαλκόνι του σπιτιού που μένει, η αστυνομία εκτίμησε ότι δεν θα μπορούσε να έχει εκτοξευθεί από τον δρόμο, αφού θα είχε προκαλέσει ζημιές και το μέγεθός της είναι τέτοιο που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να την εκτοξεύσει από έξω. Ο άγνωστος που υποτίθεται ότι κυκλοφορούσε στα πέριξ ήταν φύλακας σε παρακείμενο εργοστάσιο, που κατά διαστήματα έκανε περιπολίες και έβγαινε από το φυλάκιό του για έλεγχο.

Η κοπελίτσα θύμα του κυκλώματος του Ηλία Μίχου, έδωσε νέα κατάθεση προχθές για την επίθεση που λέει ότι δέχθηκε στο σπίτι που μένει. Δεν έχει γίνει γνωστό τι κατέθεσε, αλλά η δικηγόρος της διαμαρτυρήθηκε ότι η κατάθεση στον ανακριτή, ήταν εκφοβιστική. Την αντιμετώπισαν σαν κατηγορούμενη, είπε. (σσ Μετάφραση: Και η αστυνομία έχει αμφιβολίες για την ακρίβεια των περιστατικών).

Για τα άλλα πρόσωπα που επίσης την κακοποίησαν και που η 12χρονη λέει ότι μπορεί να κατονομάσει, εκκρεμεί νέα κατάθεση στην ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες.

Δεν ξέρω τι θα προκύψει, αλλά αν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που την βίασαν πρέπει να βρεθούν και να συλληφθούν. Δεν ξέρω καν τι συνέβη στο νησί με τον άγνωστο που υποτίθεται της επιτέθηκε. Αν ισχύει είναι σίγουρα πολύ σοβαρό. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, η κατασκευή μιας βρώμικης συνωμοσίας από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπονοούμενα για την προστασία που διαθέτουν οι βιαστές στα ανώτερα κυκλώματα της εξουσίας, είναι μια επανάληψη της βορβορώδους και χυδαίας καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για να συνδέσουν τη Νέα Δημοκρατία με τους βιαστές, τους παιδοβιαστές και τους παιδόφιλους. Η χυδαιότητα στη διαπασών.

Μια χαρά το κατάλαβε ένας Κάτσης, που έγραψε για το κυβερνών κόμμα, "φίλοι παιδοβιαστών".

Η καμπάνια που ξεκίνησε με τον Λιγνάδη, συνεχίζεται με χρυσαυγίτικο μπρίο. Δεν ξέρω λοιπόν αν ωρίμασε ο κ. Τσίπρας που λέει ο κ. Μπίστης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάκλητα ανώριμος. Και η κ. Πόπη Τσαπανίδου, σίγουρα ζει μια νέα εφηβεία. Δεν ξέρω αν θα τους προσφέρει εκλογικά κέρδη αυτή η βρώμικη, πολύ βρώμικη καμπάνια, αλλά η τοξικότητα και η χυδαιότητα με την οποία πολιτεύονται, σίγουρα δεν βοηθάει τη Δημοκρατία. Ούτε την προσέγγιση του κυρίου Τσίπρα με το κέντρο a propos.

Υ.Γ. Στα παράδοξα της υπόθεσης είναι και η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη 12χρονη, που ζητά να σταματήσουν οι πολύωρες ανακρίσεις της και η Αστυνομία να δώσει εξηγήσεις για την ανακριτική μέθοδο σε βάρος της ανήλικης. Εφόσον η μικρή κοπέλα έχει καταγγείλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι, δεν πρέπει να καταθέσει τα στοιχεία; Πώς θα βρεθεί ο ένοχος; Τι σημαίνει ανακριτική μέθοδος; Στον ανακριτή δεν καταθέτει; Επίσης παράδοξη είναι και η αναφορά στην μητέρα της μικρής- που κατηγορείται ότι γνώριζε για το τι συνέβαινε με τον Μίχο και την 12χρονη, αν δεν προώθησε η ίδια στο κύκλωμα την κόρη της- με την Επιτροπή Αλληλεγγύης να καταγγέλλει και να διαμαρτύρεται ότι προφυλακίστηκε με ελλιπή στοιχεία. Πάνε καλά;

 https://www.capital.gr/arthra/3708989/pos-stinetai-mia-bromiki-istoria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .