Πέμπτη, Απριλίου 27

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Θα τιμωρήσουμε τους ρωσικούς πληθυσμούς σε Κριμαία και Ντόνμπας που ήθελαν να ενσωματωθούν στην Ρωσία»!

Πρωτοφανείς δηλώσεις για... εθνοκάθαρση από τον Μιχαήλ Ποντόλιακ - Η Δύση προς το παρόν δεν τις άκουσε...

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Θα τιμωρήσουμε τους ρωσικούς πληθυσμούς σε Κριμαία και Ντόνμπας που ήθελαν να ενσωματωθούν στην Ρωσία»!

Σε αδιανόητες δηλώσεις προχώρησε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ, ο οποίος δήλωσε ότι «έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να “σκουπίσουμε” γρήγορα και ανώδυνα μεγάλο αριθμό του ρωσόφωνων κατοίκων σε Κριμαία και Ντόνμπας»!

«Ο εξτρεμισμός του Κιέβου και τα εγκλήματα του επιβεβαιώνουν ότι η ειδική επιχείρηση πρέπει να συνεχιστεί» ανακοίνωσε το Ρωσικό ΥΠΕΞ

Το υπουργείο επέστησε την προσοχή «στην πρόσφατη μερίδα εξτρεμιστικών δηλώσεων ορισμένων Ουκρανών αξιωματούχων», ιδίως του Μιχαήλ Ποντόλιακ,

Όπως αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, «ενώ συζητούσε την κατάσταση που αφορά την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» προχώρησε σε αυτές της δηλώσεις που υπονοούν εθνοκάθαραση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Δυτικοί σιωπούν.

«Τέτοιες ρητορικές και εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου επιβεβαιώνουν την ανάγκη συνέχισης της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έως ότου εκπληρωθούν πλήρως τα καθήκοντα αποναζοποίησης και αποστρατικοποίησης της Ουκρανίας και η εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας που προέρχονται από το έδαφός της», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. επεσήμανε.

Υπενθύμισε ότι ο Ποντόλιακ «υποσχέθηκε επίσης να τιμωρήσει τους κατοίκους της Κριμαίας και του Ντονμπάς για την επιθυμία τους να εντάξουν το μέλλον τους στη Ρωσία».

 «Συμφωνεί μαζί του ο δήμαρχος του Ντνιεπροπετρόβσκ, που μετονομάστηκε σε Ντνεπρ, Μπόρις Φιλάτοφ, ο οποίος λέει ότι η Ουκρανία δεν συγχωρεί αδικήματα», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

O Mιχαήλ Ποντόλιακ μάλιστα πρόσθεσε ότι «τους πρώτους έξι μήνες οι «εκκαθαρίσεις» φιλορώσων στην Ουκρανία, πήγαν καλά, τώρα είναι πιο δύσκολο αλλά όχι αδύνατον»!

Μάλιστα αναφέρει την φράση «physicallly purged» δηλαδή «να εκκαθαριστούν σωματικά», δηλαδή να εξοντωθούν!

 


Αυτές είναι τρομακτικές δηλώσεις. Είναι κάτι το οποίο το pronews.gr έχει θίξει πολλές φορές, καθώς Ουκρανοί και Δυτικοί ζητούν την επαναφορά της Κριμαίας με την βία στην Ουκρανία αλλά ποτέ δεν αναφέρεται η επιθυμία της πλειοψηφίας του πληθυσμού της χερσονήσου που είναι ρωσικός σε ποσοστό 90%.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον πληθυσμό σε Λουγκάνσγκ και Ντονέτσκ.

Η σιωπή της Δύσης σε τέτοιες δηλώσεις προβληματίζουν, καθώς όλα όσα υποστηρίζει περί δημοκρατίας και δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, όπως επίσης και στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής πάνε… περίπατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .