Μία μεγάλη απώλεια καταγράφει ο χώρος της πατριωτικής Δεξιάς ως αποτέλεσμα των παλινωδιών, υπόγειων συμφωνιών και «κομμάτων-προβιές» που έχουν οδηγήσει οι δύο τροπολογίες για αποκλεισμό του «κόμματος Κασιδιάρη» και τα όσα ακολούθησαν με κυβερνητικές παρεμβάσεις στο Τμήμα Α1 του Αρείου Πάγου και τα ευτράπελα που σημειώθηκαν με το κόμμα ΕΑΝ του τ.αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Α.Κανελλόπουλου:

Ο πρόεδρος του κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα, καθηγητής Πανεπιστημίου Νίκος Βασιλειάδης, ο οποίος είχε ανακοινωθεί ότι θα συμμετείχε ως πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΕΑΝ, δήλωσε ότι «η Ελεύθερη Πατρίδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι απέρριψε και σχετική πρόταση του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Νίκου Νικολόπουλου, για το οποίο κόμμα, φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδας υποστηρίζουν ότι είναι το νέο «κέλυφος» του Η.Κασιδιάρη προκειμένου να αποφύγει τις απαγορεύσεις του (αντισυνταγματικού) νόμου απαγόρευσης της συμμετοχής του στις εκλογές.

Σημειώνεται ότι ο Ν.Νικολόπουλος επίσης φερόταν ως υποψήφιος του ΕΑΝ.

Η ανακοίνωση του προέδρου της Ελεύθερης Πατρίδας Νίκου Βασιλειάδη:

«Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ δηλώνει πως δεν συμπράττει σε καμία παράνομη, ημιπαράνομη ή ημινόμιμη εκλογική προσπάθεια, ούτε σε «παιχνίδι κρυφτού» υποψηφίων κομμάτων.

Οι προτάσεις μας είναι γνωστές, καθαρές, αλλά το προεκλογικό περιβάλλον δυστυχώς αποπνέει δυσωδία και αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για να είμαστε υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες αναλυτική ανακοίνωση».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ν.Βασιλειάδης, ηγετικό στέλεχος της Δεξιάς στην Μακεδονία, με καταγωγή από την Φλώρινα, συνεπής πάντα στις πολιτικές του θέσεις και απόψεις, είχε συγκεντρώσεις μόνος του (!) στις ευρωεκλογές του 2019 ποσοστό που προσέγγιζε το 1% με μόλις μία τηλεοπτική του εμφάνιση!

Έχει καταγγείλει ως «αντισυνταγματική» την σχετική νομοθέτηση της απαγόρευσης καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη στην Βουλή κι έχει προτείνει συμπαράταξη και πανστρατιά όλων των πατριωτικών δυνάμεων για να υψωθεί «τείχος νομιμότητας» στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες. Αλλά προφανώς δεν εισακούστηκε…

Πριν μία εβδομάδα είχε καταθέσει μήνυση στον Άρειο Πάγο για απόπειρα δωροδοκίας από την κυβέρνηση του τ. προέδρου του Αρείου Πάγου Χ.Τζαννερίκου για να ψηφίσει υπέρ της αποβολής από τις εκλογές του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες».

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις έρχονται να συμπληρώσουν τα όσα συνέβησαν στην Ελληνική Λύση με Α.Μυλωνάκη κλπ, που οδήγησαν το κόμμα στα πρόθυρα διάλυσης, με τα δεξιά κόμματα να δείχνουν ότι υποφέρουν ακόμα από «παιδικές ασθένειες», ενώ θα έπρεπε να είχαν «ενηλικιωθεί»…

Δείτε την συνέντευξη του Νίκου Βασιλειάδη στην εκπομπή Black Monday στην τηλεόραση του PRONEWS:

https://www.pronews.gr/pronews-tv/vomva-o-kathigitis-nikos-vasileiadis-anakoinose-oti-i-eleytheri-patrida-den-tha-symmetasxei-stis-ekloges/