Παρασκευή, Απριλίου 28

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ : Η ΝΕΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ “ΕΛΛΗΝΕΣ”

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Τέσσερα χρόνια τώρα, στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βροντοφωνάζω, πως Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

Τέσσερα χρόνια τώρα, προσπαθώ να ξυπνήσω την ευρισκόμενη σε ύπνωση ελληνική κοινωνία, πως προγραμματίζουν την συνεκμετάλλευση, την συνδιοίκηση και την συνιδιοκτησία, του τεράστιου πλούτου μας στο Αιγαίο Πέλαγος και νησιών μας στο Αρχιπέλαγό μας!

Τέσσερα χρόνια τώρα, προσπαθώ να με ακούσουν που λέγω, ότι η συνεκμετάλλευση του τεράστιου ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος, θα φέρει στη συνέχεια την συνδιοίκηση νησιών μας στο Αιγαίο με την Τουρκία και ακολούθως τη συνιδιοκτησία τους με την Τουρκία, προς απόλυτο όφελος των ΗΠΑ!

Αποφάσεις ειλημμένες από τις ΗΠΑ από τα τέλη της δεκαετίας του ΄80!

Που προετοίμασαν όμως από το 1982, όταν και επέβαλαν στην Τουρκία να κηρύξει κατά της Ελλάδος το γνωστό casus belli (αφορμή πολέμου)! Δηλαδή, επέβαλαν οι ΗΠΑ στο τραπέζι της Ελληνοτουρκικής διπλωματίας, τον διπλωματικό όρο casus belli – που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα – σε περίπτωση επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο μας από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια!

Κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου των Θαλασσών (1982 – Montego Bay), το οποίο υποχρεώνει όλες τις χώρες σε αυτήν την αύξηση, είτε υπέγραψαν την Διεθνή αυτή Συμφωνία, είτε όχι (όπως η Τουρκία)!

Για τον λόγο αυτό, παρ΄ ότι ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος, αλλά και η σημερινή, ενώ ευαγγελίστηκαν προσχηματικά αυτήν την αύξηση που θα μεγάλωνε την Ελλάδα, εν τούτοις καμιά δεν τόλμησε να το κάνει πράξη!

Η Ντόρα Μπακογιάννη επί τω έργω…

 

Σήμερα, με τούτα και με τα άλλα, βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της πρώτης πράξεως διαμελισμού του Αιγαίου μας! Την συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος!

Πράξη που κατ΄ εντολή, υλοποιεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρωθυπουργεύουσα Ντόρα Μπακογιάννη!

Έργο που ξεκίνησε από τις αρχές της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ διά μέσω του συμβουλευτικού οργάνου του Πρωθυπουργού, του ΕΛΙΑΜΕΠ! Δηλαδή, του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής! Του οποίου πολιτικοί τρόφιμοι είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και άλλοι, που όλως τυχαίως έχουν τις ίδιες απόψεις για τη μη αύξηση των ναυτικών μας μιλίων στο Αιγαίο μας, αλλά και την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προς επίλυση των Ελληνοτουρκικών διαφορών!

Σήμερα ευρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της πρώτης πράξεως (συνεκμετάλλευσης) και τούτο φαίνεται ξεκάθαρα από την εντολή που έχουν λάβει Συστημικοί τηλεοπτικοί δίαυλοι, ώστε να εμφανίζουν στις οθόνες τους την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να μας λέγει με βαρύγδουπο τόνο:

  • Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται. Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη!
  • Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ…  Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο…

Τυχαία λοιπόν βγάζουν την κ. Ντόρα Μπακογιάννη (Βουλευτής Χανίων και Πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την “ανάπτυξη της Θράκης”, όπου Αντιπρόεδρος είναι ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ και Γ.Γ. ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), να κάνει αυτές τις τοποθετήσεις;

Τυχαία ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε ευχές στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια για την 25η Μαρτίου;

Δηλαδή τι ακριβώς ευχήθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ; Πώς καλά έκαναν οι Έλληνες και έσφαξαν (λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι) τους ομοεθνείς του; Από πότε η Τουρκία έγινε πολιτισμένη χώρα;

Αλλά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δεν σταματάει να προπαγανδίζει την αντεθνική αυτή πολιτική λέγοντας στη συνέχεια:

«Η Τουρκία έχει ακρογιαλιές πολλών χιλιομέτρων και έχει και δικαίωμα στο Αιγαίο»!

Άρα εκ των ανωτέρω, η συμμαχική κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, πρέπει να προχωρήσει στην συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο και το Κρητικό πέλαγος!

Βέβαια θα προτείναμε σε όλους αυτούς τους ριψάσπιδες, να κοιτάξουν αν ενδιαφέρονται να μοιράσουν τα χωράφια και την ακίνητη περιουσία των φαμιλιών τους και όχι της Ελλάδας, που ανήκει στους Έλληνες και οι οποίοι την έχουν ποτίσει με τόνους αίματος!

Αντεθνική ρητορική Πρωθυπουργού…

Βέβαια την αντεθνική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαρτύρησε πρόσφατα και ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος μας αποκάλυψε, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπέρ της διακοπής των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ για να ηρεμήσουν οι Τούρκοι; Επαναλαμβάνοντας έτσι για μια ακόμη φορά πως “η Κύπρος κείται μακράν”!

Δηλώσεις που προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε Ελλάδα και Κύπρο!

Αλλά δεν χρειάζεται κανένας Αναστασιάδης για να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την αντεθνική πολιτική της Οικογένειας Μητσοτάκη!

Αφού ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε και δεσμεύτηκε προ ολίγων ημερών, πως:

«Μετά τις εκλογές, στο Δικαστήριο της Χάγης με την Τουρκία θα πάμε μόνο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Μα μπορεί Έλληνας Πρωθυπουργός να ισχυρίζεται αυτήν την αντεθνική θέση, όταν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ μας αναγράφονται τα παρακάτω: 5 / 01:14

«Από το 2015 άλλωστε η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει καμία δικαιοδοσία στο δικαστήριο της Χάγης αναφορικά με τα θέματα της Αιγιαλίτιδας ζώνης, η οποία ανήκει στον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας. Και η εθνική κυριαρχία δεν μπορεί να τεθεί σε καμιά διαπραγμάτευση, σε κανένα δικαστήριο τύπου Χάγης. Η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει το επίσημο ελληνικό κράτος με την Τουρκία, είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και μόνο. Καμιά “θαλάσσια ζώνη”, ούτε καν την χερσαία υφαλοκρηπίδα. Μόνο την ισιωτική»!

Δεν θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές…

Κατά το παρελθόν σε πολιτικές αναλύσεις μου είχα εκτιμήσει πως ενδεχομένως να πάμε σε δεύτερες, ακόμη και σε τρίτες εκλογικές αναμετρήσεις!

Ωστόσο αυτή η δήλωση – τοποθέτηση – υπόσχεση του Έλληνα Πρωθυπουργού, με οδηγεί να αναθεωρήσω τις πολιτικές εκτιμήσεις μου!

Αυτή η δήλωση με οδηγεί να πιστέψω, ότι ο διεθνής παράγοντας έχει αποφασίσει ενδεχομένως, να μην υπάρξουν επόμενες εκλογές!

Να σχηματιστεί δηλαδή συμμαχική κυβέρνηση από τα κόμματα Εξουσίας, με Πρωθυπουργό αποδεκτό από το διεθνή παράγοντα, προκειμένου να δημιουργηθούν “οι Πρέσπες του Αιγαίου”, με την κατ΄ αρχήν συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Αρχιπελάγους από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ελλάδα! Το ποσοστό της οποίας θα οδηγείται στους δανειστές μας προς μερική πληρωμή του δημοσίου χρέους μας!

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει από τον διεθνή παράγοντα να εξασφαλιστεί, αν όχι η συνηγορία και των λοιπών σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων (που προβλέπουν πως α βρίσκονται στη νέα Βουλή), να εξασφαλιστεί τουλάχιστον η αφωνία τους!

Στο σημείο αυτό “κουμπώνει” ο επιδιωκόμενος αποκλεισμός του κόμματος “Έλληνες” από την κάθοδο στις εκλογές και όπου το αποτέλεσμα κρίσης του λαού δείχνει να εκτινάσσεται άνω του 7-8%!

Γι΄ αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε στη Βουλή 3 τροπολογίες, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, επιδιώκοντας αυτόν τον αποκλεισμό!

Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι συμμετέχοντες σε αυτό το νέο κόμμα δεν έχουν επιδείξει στοιχεία και με τα οποία καταδικάστηκε η “Χρυσή Αυγή”!

Όταν ισχύει το “τεκμήριο της αθωότητας” για έναν πρωτοδίκως καταδικασθέντα!

Όταν από τον Ηλία Κασιδιάρη δεν έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, του εκλέγειν και του εκλέγεσθε!

Άλλωστε, όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι μεταξύ τους, η δεν είναι έτσι στην καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη!

Παρ΄ όλα ταύτα, προ του φόβου του εκλογικού αποκλεισμού, στο κόμμα “Έλληνες” άλλαξαν αρχηγό με την εκλογή του πρώην Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου!

Όμως στα “δικαστικά πηγαδάκια” μιλούν πως ο αποκλεισμός θα συντελεστεί οριστικά, απαγορεύοντας σε χιλιάδες Έλληνες να εκφραστούν ελευθέρως και δημοκρατικά!

Και από τη στιγμή που πολλοί Έλληνες θα ψήφιζαν το κόμμα “Έλληνες” και από αντίδραση προς την κυβέρνηση, διοχετεύοντας στην κάλπη την συσσωρευμένη τους οργή, ευελπιστούν οι κρατούντες την Εξουσία, αυτή η ψήφος να οδηγηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλο σημερινό κοινοβουλευτικό κόμμα, ή ακόμη σε κάποιο νέο που θα εισέλθει στη νέα Βουλή και θα παίξει και εκείνο το ρόλο του “χρήσιμου ηλιθίου”, προς εξυπηρέτηση του διεθνή παράγοντα και των δόλιων σχεδίων του κατά της Πατρίδας μας!

Τριτοκοσμική και καθεστωτική χώρα η Ελλάδα…

Όμως σε όλη την Ευρώπη, στα μέλη – κράτη της ΕΕ δεν υπάρχει παρόμοιος αποκλεισμός!

Στην Ιταλία σχηματίστηκε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό την Τζόρτζια Μελόνι, που την τοποθετούν στην ακροδεξιά!

Στην Ουγγαρία παραμένει Πρωθυπουργός, ο ακροδεξιός (για τη Δύση)  φιλορώσος Βίκτωρ Ορμπάν, υπερασπιστής κι αυτός του Κράτους – Έθνους!

Στην Γερμανία είναι τρίτο κόμμα η ακροδεξιά και όλο ανεβαίνει! Το ίδιο στην Αυστρία, την Εσθονία, στην Πορτογαλία, την Ισπανία!

Στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν μπορεί να είναι η επόμενη Πρόεδρος!

Σε κανένα από αυτά τα κράτη δεν υπήρξε αποκλεισμός από την κάλπη!

Ας αναλογισθούν λοιπόν, εκεί στον Άρειο Πάγο το επιβαλλόμενο καθήκον τους!

Άλλωστε εάν οι λαοί της Ευρώπης ενισχύουν ακροδεξιά κόμματα, υπεύθυνος δεν είναι ο κάθε λαός, αλλά οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών με τις αντιλαϊκές – αντικοινωνικές τους πολιτικές και στην Ελλάδα, βεβαίως – βεβαίως, και με τις αντεθνικές!!

 https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%ce%bd%ce%b5%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .