Κυριακή, Απριλίου 30

Οταν το… μέλι της εξουσίας «ενώνει»

Πριν από λίγα 24ωρα ο πρωθυπουργός «της εκτροπής» αποθέωσε (!) τον Αντώνη Σαμαρά με λόγια, πόνο, δάκρυα και ιδρώτα

Βασίλης Βέργης
 

Στην Ελλάδα δεν «συμβαίνει» απλώς – είναι κανόνας να ποντάρουν τα κόμματα στην ασθενή μνήμη του λαού όταν πλησιάζουν οι εκλογές. Πετάνε τα πάντα κάτω από το χαλάκι, εμφανίζονται ως «μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε», παρουσιάζονται «ενωμένοι» μπροστά στην υπέροχη καρέκλα-μέλι της εξουσίας και, όταν με το καλό επανεκλεγούν, θυμούνται ξανά όσα πραγματικά τους χωρίζουν.Αυτές οι «οικογενειακές ιστορίες» θα έπρεπε να έχουν κάνει σοφότερο τον ελληνικό λαό. Δεν έχει συμβεί, όμως. Τα κόμματα εξουσίας συνεχίζουν να ποντάρουν στην «αμνησία» των πολιτών (όχι όλων, βεβαίως) και το δείχνουν στην πράξη.

Δείτε τι συμβαίνει σήμερα στη Νέα Δημοκρατία. Μέχρι πρότινος, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς… δεν ήθελαν να βλέπουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων-υποκλοπών, οι βαριές σκιές των ευθυνών που βαρύνουν τη σημερινή κυβέρνηση έκαναν τον κ. Σαμαρά να ρίξει δημοσίως τα βέλη του.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός στις 8 Δεκεμβρίου, μόλις 4,5 μήνες πριν, μιλώντας στο «γαλάζιο» ακροατήριο, στα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται επίσης για πολύ καιρό από τις -νόμιμες και παράνομες- υποκλοπές. Δεν πιστεύω -δεν θέλω να πιστέψω- ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο… Αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο, αναμφίβολα, για αντιδημοκρατική εκτροπή! Και γι’ αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρεις απαντήσεις. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και, κυρίως, χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το “απόρρητο” είναι μια βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας θεμελίωσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα! Τέτοια φαινόμενα δεν τα ανέχεται».

Τι… είπε και τι… διευκρίνισε από τότε ο σημερινός πρωθυπουργός για τις υποκλοπές; Οτι… δεν ήξερε! Αλλοι «κακοί» άνθρωποι στο Μαξίμου ευθύνονται για την -κατά Αντώνη Σαμαρά- αντιδημοκρατική εκτροπή!

Είναι γνωστή σε όλους η… αγάπη ανάμεσα στους δύο άνδρες. Κι όμως! Το μέλι της εξουσίας μπορεί να ενώσει και «εχθρούς». Πριν από λίγα 24ωρα, ο πρωθυπουργός «της εκτροπής» αποθέωσε (!) τον Αντώνη Σαμαρά με λόγια, πόνο, δάκρυα και ιδρώτα. Στην ομιλία του για την υπογραφή της σύμβασης που αφορά τον οδικό άξονα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη». Εκεί, μάλιστα, αποκάλυψε και την… κακή «συμμαχία» που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά το 2015: «Η ιστορία του δρόμου συνοψίζει την ιστορία της προηγούμενης δεκαετίας. Μια κυβέρνηση που κράτησε τη χώρα όρθια έπεσε επειδή την έριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, για να έρθουν στη συνέχεια να τάξουν τον ουρανό με τα άστρα και να έχουμε τη γνωστή ιστορία και εξέλιξη. Τώρα λένε “εμείς σας βγάλαμε από τα Μνημόνια”».

Ηταν τόσο… συγκινητική η τοποθέτηση Μητσοτάκη υπέρ Σαμαρά, που λίγο ακόμη και θα την πιστεύαμε! Το επόμενο επεισόδιο «Το μέλι ενώνει», στις 17 Μαΐου, στην κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη – Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.

Βεβαίως, πάντοτε υπάρχει και η άλλη πλευρά. Ενδέχεται να τη δούμε μετά τις πρώτες εκλογές, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Να φέρει, δηλαδή, ξανά «αγκαλιά» τον Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Και να ακούσουμε από το στόμα τους όσα φαντάζεστε. Να δώσουν, μάλιστα, σε μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας στον κ. Βαρουφάκη και οι συναλλαγές – πληρωμές των πολιτών να γίνονται από την «τράπεζα του φεγγαριού»!

Κατά τα λοιπά, πήγαινε Ελληνα να ψηφίσεις. Κι ο Θεός να σε φυλάει…



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .