Κυριακή, Απριλίου 23

Άγριο θηρίο η μοναξιά δεν τιθασεύεται και δεν ημερεύει


Σου πέσανε πολλά, και βαριά για τις δικές σου πλάτες. Δεν έχεις κανέναν να τα μοιραστείς μήπως και ελαφρύνει λίγο η ψυχή σου...

Προσπάθησες, προσπάθησες πολλές φορές να σηκωθείς όρθια, αλλά δυσκολεύεσαι, λυγίζεις, βαρύ το φορτίο που σου έλαχε. Τα  χρόνια περνούν και η μοναξιά θεριεύει μέσα σου, μόνη, ούτε ένα καλό λόγο από έναν δικό σου άνθρωπο. Φίλους γνωστούς συναντάς στο  δρόμο, ένα γεια, τι κάνεις, κι αυτό φευγαλέο....Φιλία με την έννοια της λέξης δεν υπάρχει σήμερα, μόνο λυκοφιλίες. Οι συγγενείς γίνανε πιότερο ξένοι κι απ' τους ξένους τώρα πια.

Ένας κόσμος ξένος κι όλα ξένα γύρω σου. Ζω σε μια πολύβουη γκρίζα πόλη, οι δρόμοι της γεμάτοι από ανθρώπινες φιγούρες με προσωπεία, όλοι αγέλαστοι σκυθρωποί και  απόμακροι.

Κι οι μέρες φεύγουν τα χρόνια περνούν κι εσύ νιώθεις μόνη σαν σε κελί φυλακισμένη...Τα διαμερίσματα μοιάζουν με κελιά φυλακής, πόρτες παράθυρα αμπαρωμένα παντού σιδεριές για να νιώσεις μια ψεύτικη ασφάλεια για την ακεραιότητα της ζωής σου...

Χάσαμε τις εποχές ζώντας σε Μεγαλουπόλεις μέσα σε διαμερίσματα δεν βλέπεις άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνα, δεν ζεις τις εποχές, τις νιώθεις μόνο από τη ζέστη, ή το κρύο. Οι Μεγαλουπόλεις γίνανε πλέον αφιλόξενες και εχθρικές. Η μοναξιά πλανάται πάνω από τη πόλη και μέσα στις καρδιές μας.

Έρχονται στιγμές που θέλεις να ουρλιάξεις, να φωνάξεις βοήθεια, αλλά δεν το κάνεις, ψάχνεις για ανθρώπους που να σε νοιάζονται γύρω σου ...ερημιά, στέκεσαι μπροστά  στον καθρέφτη σου και βλέπεις εσένα ...Σκέφτεσαι και μονολογείς -έχω εσένα κι εσύ εμένα, ο μόνος πιστός φίλος και συνοδοιπόρος στο ταξίδι σου απ' την αρχή ως το τέλος.

Άγριο θηρίο η μοναξιά δεν τιθασεύεται και δεν ημερεύει με τίποτα όσο και να το προσπαθήσεις....

Μαρίζα Τσιτμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .