Τρίτη, Απριλίου 18

Ο λύκος που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του μεγαλώνει με ανθρώπινη οικογένεια – ενεργεί σαν σκύλος

Ο λύκος που εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του μεγαλώνει με ανθρώπινη οικογένεια – ενεργεί σαν σκύλος

Πολλά ζώα μπορούν να κρατηθούν ως κατοικίδια, από κοινά όπως σκύλοι και γάτες έως εξωτικά όπως φίδια και παπαγάλοι.

Στη συνέχεια, στις πιο σπάνιες περιπτώσεις, βλέπετε κατοικίδια όπως η Kira, ο λύκος.

Η Kira εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της σε ηλικία μόλις 3 ημερών και δεν μπόρεσε να επιβιώσει μόνη της, ευτυχώς η Alida ήρθε στη διάσωση.

Η Αλίντα την πήρε μέσα, τη μεγάλωσε, την εκπαίδευσε και τη μεγάλωσε σαν σκύλο για να έχει άλλη μια ευκαιρία στη ζωή.

Οι λύκοι είναι άγριοι στην καρδιά και σε αντίθεση με τους σκύλους, δεν έχουν γενιές εξημέρωσης στα γονίδιά τους, οπότε είναι κατανοητό ότι η Kira ήταν αρκετά δύσκολο να εξημερωθεί.

Ήταν πιο προσεκτική με τα νέα πράγματα, οπότε η Alida έπρεπε να δουλέψει πολύ σκληρά. Η Kira χρειαζόταν πολλή κοινωνικοποίηση, συναντήθηκε με παιδιά, ενήλικες και ακόμη και άλλα ζώα.

Τώρα μετά από πολλή δουλειά, είναι πλήρως εξημερωμένη και δεν θα έκανε κακό σε μια μύγα.

«Η μαμά της Κίρας ζούσε με οικογένεια, αλλά δεν πρόλαβαν να τη φροντίσουν και κατέληξε σε παιδικό σταθμό. Δεν εμπιστεύεται πλέον τους ανθρώπους. Η Kira γεννήθηκε στον ίδιο παιδικό σταθμό».

«Αν απελευθερωθεί στη φύση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει αφού κανείς δεν της έμαθε να κυνηγά. Η μητέρα της Kira εγκατέλειψε τα μωρά της όταν ήταν 3 ημερών και στο νηπιαγωγείο, έτσι τα ταΐζαν με το χέρι. Και την πήρα μακριά μόλις η Kira δυνάμωσε και την τάισα πρώτα με γάλα».

«Την πήρα από το νηπιαγωγείο όταν ήταν 28 ημερών. Είναι έξυπνη αλλά πολύ πεισματάρα. Όταν παίρνει αποφάσεις, εστιάζει στον εαυτό της, όχι σε εμένα. Από την αρχή ξεκίνησα τη διαδικασία της κοινωνικοποίησής της. Είδε έναν τεράστιο αριθμό σκύλων, ανθρώπων και παιδιών».

«Περπατήσαμε σε διάφορα μέρη για να μπορεί να μελετήσει διαφορετικές μυρωδιές, να ακούσει νέους ήχους. Οι λύκοι έχουν μια έμφυτη νεοφοβία, έναν φόβο για οτιδήποτε νέο. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, μακρά και κουραστική, αλλά είναι απαραίτητη για να μπορέσει η Kira να ζήσει μαζί μου σε ένα αστικό περιβάλλον και να νιώθει άνετα».

Η Alida πήρε την Kira από το νηπιαγωγείο όταν ήταν μόλις 28 ημερών και συνέχισε να τη φροντίζει, να ταΐζει και να τη μαθαίνει να εξημερώνεται.

«Και η ανατροφή είχε τα προβλήματά της, αλλά με την ηλικία, όλα φεύγει και η δουλειά καρποφορεί—η Kira έχει σταθερό και ήπιο ψυχισμό, δεν αντιδρά στην επιθετικότητα από άλλα σκυλιά και δεν προκαλεί η ίδια συγκρούσεις. Αντιμετωπίζει τα παιδιά πολύ προσεκτικά και αν το παιδί τη φοβάται, δεν το πλησιάζει».

Η Alida φρόντισε να μην φοβηθεί τον σύγχρονο κόσμο και ως εκ τούτου την πήγε σε πολλές περιπέτειες.

«Στο δρόμο, οι άνθρωποι γενικά αντιδρούν με περιέργεια, ζητούν να φωτογραφηθούν, ρωτούν αν είναι επικίνδυνο να ζεις με έναν λύκο και ειδικά όταν υπάρχει ένα παιδί στο σπίτι (έχω έναν γιο 7 ετών, τον Μπογκντάν .)»

Η Kira είναι τώρα ένα πλήρως εξημερωμένο χαρούμενο σκυλί που ζει σε ένα σπίτι με ένα 7χρονο αγόρι που αγαπά πολύ.

Η Alida συχνά ρωτιέται από περαστικούς πώς είναι να ζεις με έναν λύκο.

«Στην πραγματική ζωή, οι άνθρωποι αντιδρούν αρκετά φυσιολογικά, γιατί η Kira είναι πολύ φιλική και δεν ενσταλάζει φόβο στους ανθρώπους. Αλλά στο διαδίκτυο οι άνθρωποι είναι και θυμωμένοι και ανόητοι, γράφουν διαφορετικά πράγματα. Ειδικά μετά από μια σειρά από ρεπορτάζ για εμάς, υπήρξαν πολλές αναφορές ότι συμπεριφερόμουν πολύ ανόητα αφού κρατούσα ένα αρπακτικό ζώο στο σπίτι».

Για να παρακολουθήσετε την καθημερινότητα της Kira και της Alida, ρίξτε μια ματιά στο Instagram she.sawolf

Αρχικά εμφανίστηκε στο kingdomstv

 https://gr.lovely-animals.com/%CE%BF-%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD/?fbclid=IwAR3chxyDPc6WCH-2N_RiK1LMazfIR853x4tdAcNDsFmcCRV3Q4BoEpWsNCo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .