Πέμπτη, Απριλίου 27

Ο Kiyosaki «κόντρα» στον Dalio (Bridgewater): Τα μετρητά είναι σκουπίδια

λεφτα

«Σκουπίδια» χαρακτήρισε τα μετρητά, ο γκουρού του personal finance και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki, επαναλαμβάνοντας την προτίμηση του στο Bitcoin.
«Ο χρυσός θα καταρρεύσει. Ο Steve Van Meter, τον οποίο σέβομαι, προβλέπει ότι ο χρυσός θα καταρρεύσει στα 1.000 δολάρια. Δηλώνει ότι οι αγορές έχουν κουραστεί να περιμένουν τον χρυσό να πάει ψηλότερα. Αν ο χρυσός πέσει στα 1.000 δολάρια θα αγοράσω περισσότερο.

Είμαι επενδυτής και όχι trader. Για μένα, ο χρυσός, το ασήμι και το Bitcoin είναι πραγματικά χρήματα. Για μένα τα μετρητά είναι σκουπίδια» αναφέρει ο Kiyosaki σε ανάρτηση του στο twitter.

Όπως σχολιάζει το Business Insider, o διάσημος συγγραφέας του βιβλίου «Rich Dad Poor Dad» έχει αλλάξει τις απόψεις του απέναντι στο Bitcoin, το ασήμι και τον χρυσό, ενώ κάποτε είχε κατακεραυνώσει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο ως «κερδοσκοπικό παιχνίδι». Τώρα, ο ίδιος «αγαπά» το token λόγω του γεγονός ότι δεν υπόκειται σε κανονιστικούς ελέγχους, που σημαίνει ότι δεν ελέγχεται από ένα εξωτερικό σώμα σε σύγκριση, σε αντίθεση το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Σε… σύγκρουση με το Dalio

Η δήλωση του Kiyosaki ότι «τα μετρητά είναι σκουπίδια» έρχεται σε σύγκρουση με τις πρόσφατες απόψεις άλλων ειδικών της αγοράς, όπως ο Ray Dalio της Bridgewater και ο αναλυτής της Wall Street Jim Bianco, οι οποίοι έχουν «γοητευτεί» από τις υψηλές αποδόσεις του δολαρίου μετά τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed. «Η αύξηση των επιτοκίων ενθαρρύνει την αποταμίευση έναντι των δαπανών, καθώς αυξάνουν τις αποδόσεις των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων τοκοφόρων χρηματοπιστωτικών μέσων, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς. Όμως, το αυξημένο κόστος δανεισμού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πτώση της ζήτησης για αγαθά και υπηρεσίες, επιβραδύνοντας την οικονομία και παρασύροντας τις μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία» επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Business Insider.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .