Παρασκευή, Απριλίου 21

Μακροζωία: O γηραιότερος γιατρός του κόσμου μοιράζεται τα μυστικά του για να ζήσουμε ως τα 100

Όχι κάπνισμα. Όχι δίαιτα. Όχι αδράνεια...

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο είναι το μυστικό ή τα μυστικά για να φτάσετε σε τριψήφιο αριθμό;

Ο Howard Tucker, ο γηραιότερος γιατρός του κόσμου, τα κατάφερε. Στα 101 του χρόνια παραμένει δραστήριος, υγιής και χαρούμενος και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Γεννήθηκε το 1922 και από το 1947 εξασκεί την ιατρική. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ο ίδιος ακολουθεί τέσσερις κανόνες, τους οποίος μοιράστηκε στο CNBC και προέτρεψε άπαντες

να τους ακολουθήσουν και… δεν θα χάσουν.

Όπως τονίζει, ενώ τα καλά γονίδια και η τύχη βοηθούν, τα πιο σημαντικά είναι ότι δεν μένει αδρανής, αγαπά την άσκηση και προσέχει τη διατροφή του χωρίς όμως να κάνει δίαιτα.

Συγκεκριμένα…

Δεν περνά μέρες αδράνειας

Εργάζεται εδώ και περισσότερα από 45 χρόνια, ενώ, σύμφωνα με το βιβλίο Guinness, είναι ο γηραιότερος εν ενεργεία γιατρός του κόσμου. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έβλεπε 5-6 ασθενείς καθημερινά, κάνοντας κατ’ οίκον επισκέψεις, καθώς το νοσοκομείο του είχε κλείσει. Τις ημέρες που έχει ρεπό, περνά χρόνο με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Προσπαθεί λοιπόν, να παραμένει σε εγρήγορση.

Γυμνάζεται

Φυσικά, στα 100 του, δεν μπορεί να βγει για τρέξιμο ή να κάνει σκι, αλλά κάνει γρήγορο περπάτημα στον διάδρομο καθημερινά. Μάλιστα, δε σταματά πριν ολοκληρώσει 5 χιλιόμετρα.

Δεν καπνίζει

Ο κ. Tucker δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή του και ενθαρρύνει τους ασθενείς του, αλλά και καθέναν από εμάς, να κάνουν το ίδιο.

Δεν κάνει δίαιτα

Τρώει και πίνει τα πάντα αλλά με μέτρο. Δεν λέει «όχι» σε ένα μαρτίνι ή σε ένα fast food αλλά τις περισσότερες ημέρες τρέφεται υγιεινά. Το ότι του αρέσουν τα λαχανικά, επίσης, βοηθά αρκετά. «Ζούμε κάθε μέρα ενώ πεθαίνουμε μία φορά, οπότε πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο μας στο έπακρο», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .