Τετάρτη, Απριλίου 19

Ραγδαίες εξελίξεις: Παρέμβαση στην Κομισιόν για πώληση του Predator από τον Κ.Μητσοτάκη στο Σουδάν?? – Ζητούνται απαντήσεις


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει πουλήσει το κατασκοπευτικό σύστημα Predator στο Σουδάν, στο οποίο τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές αιματοκύλισμα.
Το θέμα το ανέδειξε το pronews.gr, το οποίο ήταν το πρώτο ΜΜΕ στην Ελλάδα που αλίευσε τα άρθρα των ισραηλινών και τα οποία αναφέρονταν στην πτήση ενός Cessna σε Ελλάδα και Κύπρο.
Οι αποκαλύψεις έφτασαν στα αυτιά και των Ευρωπαίων, με την ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής Pega, Σόφι ι ντι Βελντ, να κάνει παρέμβαση στην Κομισιόν.
Συγκεκριμένα σε παρέμβαση της στην Κομισιόν ερωτά τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις εάν μετά από δύο μήνες που ρώτησε την Ελλάδα και την Κύπρο για την εξαγωγή του Predator spyware στο Σουδάν, έχει λάβει κάποια διευκρίνιση μέχρι τώρα.


Στην περίπτωση που δεν έχει λάβει απάντηση, ρωτά ποια μέτρα θα ληφθούν για να διασφαλιστεί η τήρηση του κανονισμού για τα είδη διπλής χρήσης.


Η ανάρτηση της Σόφι ι ντι Βελντ

«Πριν από δύο μήνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρώτησε την Ελλάδα και την Κύπρο για την εξαγωγή Predator spyware στο Σουδάν. Ενόψει των γεγονότων στο Σουδάν, μπορεί η Ελλάδα και ο V. Dombrovskis

Επιβεβαιώστε εάν έχετε λάβει κάποια διευκρίνιση μέχρι τώρα; Εάν όχι, ποια μέτρα θα ληφθούν για να διασφαλιστεί η τήρηση του κανονισμού για τα είδη διπλής χρήσης;»


ΣΥΡΙΖΑ: «Έδωσε ο Κ.Μητσοτάκης το Predator στο Σουδάν και ενέπλεξε τη χώρα μας στον εμφύλιο;»


«Την ώρα που μαίνονται οι εχθροπραξίες στο Σουδάν, με εκατόμβη νεκρών και με την αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες να μεγαλώνει, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον εμφύλιο μέσω της εξαγωγής του Predator», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις», επισημαίνει.

«Έδωσε ο κ. Σμυρλής άδεια εξαγωγής του Predator εκτός από τη Μαδαγασκάρη και στο Σουδάν, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια της πολιτοφυλακής RSF; Με απλά λόγια, ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω έμμεσα, την χώρα μας στον εμφύλιο και το αιματοκύλισμα;


Μήπως γι’ αυτό αρνείται, παρά το αίτημά μας στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ;» υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας η Κουμουνδούρου αναρωτιέται «αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ασχοληθεί σοβαρά ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με το σκάνδαλο;»
https://taxalia.blogspot.com/2023/04/predator.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.