Τρίτη, Απριλίου 11

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ S-300 ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΟ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ – ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΙΦΟΛΟΓΧΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ

4c7ffb62f52c6bd0674121eb37ef6040_XL

Ξεμένουν από βλήματα συστημάτων BUK–M1 και S-300 οι Ουκρανοί, σύμφωνα με αποκαλύψεις των εγγράφων του αμερικανικού Πενταγώνου που διέρρευσαν πρόσφατα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται τα βλήματα των αντιαεροπορικών συστημάτων BUK μπορούν να έχουν εξαντληθεί μέχρι

και τις 13 Απριλίου ενώ τα αντίστοιχα των S-300 μέχρι και τις αρχές Μαΐου.

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ υπέβαλλαν πρόταση  παράδοσης στην Ουκρανία μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου του συνόλου των ελληνικών, ρωσικής προέλευσης και κατασκευής, αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU1, Τοr-Μ1 και OSA-AKM, αντί του ποσού των 2,2 δισ. δολ. οι ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ ανάλογη πρόταση έχουν κάνει και στην Κύπρο για τα Tor-M1 και τα Buk-M1, χωρίς να είναι γνωστό το ποσό που διαθέτουν για τα κυπριακά συστήματα.

Πιο συγκεκριμένα  οι  Αμερικανοί ζητούν την παράδοση 38 Osa-AK/Osa-AKM (SA-8 Mod-0/1 Gecko), 25 TOR-M1 (SA-15 Gauntlet) και των δύο συστημάτων S-300PMU-1 (SA-20) από την Ελλάδα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ στην Αθήνα αλλά και τη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δείχνουν ότι οι Ουκρανοί έχουν βάλει στίχο τα ελληνικά αποθέματα σε βλήματα των συστημάτων S-300 και τα αντίστοιχα κυπριακά των BUK–M1.

Σε ότι αφορά τη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Ουκρανό Ζελένσκι, ο Κ.Μητσοτάκης «διαβεβαίωσε», για ακόμη μια φορά,  «τον πρόεδρο της Ουκρανίας για την αταλάντευτη θέση της Αθήνας στο δικαίωμα του Κιέβου να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία της χώρας του»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη σταθερή θέση της Ελλάδας για στήριξη της Ουκρανίας και του δικαιώματός της να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα, καθώς και την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό.

Ο Κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί, επισημαίνοντας ότι από την αρχή της ρωσικής εισβολής προσέφερε ανθρωπιστική και αμυντική στήριξη, ενώ έχει εφαρμόσει και εφαρμόζει το ευρωπαϊκό πλαίσιο κυρώσεων έναντι της Ρωσίας.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a0%ce%9b%ce%97%ce%a1%ce%a9%ce%9d%ce%9f%ce%a5%ce%9c%ce%95-%ce%a4%ce%9f%ce%9d-%ce%a0%ce%9f%ce%9b%ce%95%ce%9c%ce%9f-%ce%a4%ce%9f%ce%a5-%ce%96%ce%95%ce%9b%ce%95%ce%9d%ce%a3%ce%9a%ce%99-%ce%9c%ce%95/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .