Δευτέρα, Μαΐου 8

Νοσοκομεία: Νέος σάλος με προκήρυξη Γκάγκα για προσλήψεις 126 Διευθυντών εν μέσω εκλογών


Νέα αναστάτωση προκαλεί προκήρυξη για 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών στα νοσοκομεία που δημοσιοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σάλος στον ιατρικό κόσμο

Λίγα 24ωρα μετά τη θύελλα των αντιδράσεων... και την απόσυρση της εγκυκλίου που έθετε σε εφημερία τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ενός Τομέα ανεξάρτητα από το περιστατικό που θα αντιμετώπιζαν, νέα απόφαση προκαλεί και πάλι σάλο στους ιατρικούς κύκλους.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και την ώρα που με βάση απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών απαγορεύονται όλες οι προσλήψεις αλλά και οι υπηρεσιακές μεταβολές, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υπογράφει προκήρυξη για 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών σε διάφορα Νοσοκομεία της χώρας.

Ειδικότερα με απόφασή της που δημοσίευσε στη «Διαύγεια» με ημερομηνία 4/5/23 προκηρύσσονται 126 θέσεις Συντονιστών Διευθυντών σε Νοσοκομεία της χώρας, ενώ ως προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών ορίζεται το διάστημα από 15 έως 24 Μαΐου.

Πρόκειται ουσιαστικά για αναβάθμιση θέσεων Διευθυντών και ουχί για κάλυψη βασικών αναγκών στα νοσοκομεία, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει προσλήψεις ή αναβαθμίσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ήδη συνδικαλιστικές οργανώσεις του τομέα της Υγείας ζητούν την άμεση απόσυρση της προκήρυξης με δεδομένο ότι θεωρείται παράνομη λόγω εκλογών.

Το «Μέτωπο των Νοσοκομειακών Γιατρών» μιλά για «ρουσφετολογικό κρεσέντο που δεν έχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά» και προσθέτει: «πρώτη φορά στα χρονικά βγαίνει προκήρυξη συντονιστών και μάλιστα δεν αφορά κάλυψη κρίσιμων και επειγουσών αναγκών των νοσοκομείων, αλλά διοικητική αναβάθμιση και ρουσφέτι ημετέρων συντονιστών».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα «να αποσύρει πάραυτα την παράνομη προκήρυξη και να πάψει τα αναίσχυντα παιχνίδια με τη στελέχωση του ΕΣΥ. Εάν δεν το πράξει η ίδια οφείλει να το πράξει για λογαριασμό της η υπηρεσιακή Υπουργός Εσωτερικών, ώστε να διαφυλάξει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
Καλούμε ομοίως τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου να λάβουν θέση για την προκλητική ενέργεια του υπουργείου Υγείας».

Το «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή» από την πλευρά του αναφέρει: «Είναι εξοργιστικό από την μια να έχουμε τραγική υποστελέχωση σε πολλά τμήματα λόγω πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω καταιγίδας παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ και από την άλλη η κυβέρνηση που έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την υποστελέχωση και που αρνείται να προσλάβει μόνιμους Επιμελητές, να τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις … «συντονιστών διευθυντών».

Να σημειωθεί ότι μόλις στις 28 Απριλίου το υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του απαγορεύει κάθε είδους πρόσληψη, προκήρυξη ή μεταβολή εργασιακών θέσεων. Όπως τονίζεται στην απόφαση: «Η απαγόρευση των διορισμών/προσλήψεων και των μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού του δημοσίου κατά την προεκλογική περίοδο ρυθμίζεται, σε πάγια βάση, με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα των ενεργειών της Δημόσιας Διοίκησης».

https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .