Τρίτη, Μαΐου 23

Εκλογές 2023... Καμία έκπληξη!

Της Ιωάννας Υψηλάντη Καμία έκπληξη! Δεδομένων των εκλογικών συνθηκών και των υποψήφιων κομμάτων που...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Καμία έκπληξη!
Δεδομένων των εκλογικών συνθηκών και των υποψήφιων κομμάτων που... εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό, το πρώτο αποτέλεσμα της κάλπης ήταν αναμενόμενο.
- Η ΝΔ, ως κόμμα που έχει στα χέρια του όλον τον κρατικό μηχανισμό και όλα τα Μέσα Μαζικής Πληροφόρησης (ΜΜΕ, δημοσκοπήσεις) επικράτησε. Οπωσδήποτε όχι "θριαμβευτικά", καθώς οι 150.000 επιπλέον ψήφοι, που κέρδισε είναι οι ψήφοι-μπαλαντέρ, που περιφέρονται, από το ένα κόμμα στο άλλο, ανάλογα με την προοπτική νίκης. Λίγοι, επίσης, για να μιλήσουμε για "θρίαμβο".
Η ΝΔ χρησιμοποίησε, εντατικά, τον κρατικό μηχανισμό, ως ΕΚΛΟΓΙΚΟ μηχανισμό, εδώ και τέσσερα χρόνια. Διορισμένα κομματικά στελέχη σε Οργανισμούς, Δικαιοσύνη, Νοσοκομεία, Δημόσιες υπηρεσίες "δούλευαν" στο παρασκήνιο, "εξυπηρετώντας" πολίτες, που δεν είχαν πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες με αντάλλαγμα τις σημερινές ψήφους.
Η ΝΔ έριξε άφθονο χρήμα, στα ΜΜΕ, για να περάσει κάθε αντιλαϊκό της αφήγημα ("πανδημία", εξοπλισμοί, ακρίβεια, φτώχεια, κατάργηση της Δημοκρατίας, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, αρπαγή ιδιωτικής περιουσίας, μοίρασμα του Αιγαίου και πολιτική υποταγής σε ΕΕ και ΝΑΤΟ).
Η ΝΔ χρησιμοποίησε και τους εργοδοτικούς μηχανισμούς, για να πιέσει τους μεροκαματιάρηδες να στηρίξουν το κόμμα των εκλεκτών της, προκειμένου να διατηρήσουν την δουλειά, ή να γευτούν κάποια εργασιακά "προνόμια".
Η ΝΔ, τέλος, χρησιμοποίησε αριστοτεχνικά, τον διχασμό της Ελληνικής κοινωνίας, που η ίδια δημιούργησε, πείθοντας με ψεύδη ότι "θα πεθάνουμε όλοι από κόβιντ", προκειμένου να επιτύχει τον σημερινό έλεγχο των πολιτών, στα επόμενα Οργουελικά σχέδια που έρχονται, οσονούπω. (ψηφιακά πορτοφόλια, συνδυασμένα με κοινωνική βαθμολογία συμπεριφοράς, έλεγχος διατροφής, πόλεις των 15 λεπτών, κλιματικές αλλαγές και πράσινα πρόστιμα).
- Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα παγκοσμιοποιημένα αφηγήματα συναίνεσε, υπερψήφιζε και προωθούσε τις ίδιες εντολές των εξωτερικών εντολέων, που έπαιρνε και η ΝΔ. "Ξέπλυνε" το "αριστερό" του προφίλ, υιοθετώντας την "σοσιαλδημοκρατία", ελπίζοντας να ξεμπερδέψει με το ΠΑΣΟΚ και να γίνει ο βεζύρης, στην θέση του βεζύρη. Πρόδωσε τους ψηφοφόρους του, από την αρχή, που εξελέγη στην κυβέρνηση, αλλά και ως "αντιπολίτευση" απογοήτευσε ακόμα και αυτούς που ήλπιζαν σε κάποια αριστερή του μετάλλαξη. Έχασε σχεδόν 600.000 ψήφους, από την ηγεμονική του στάση, σε προοπτικές εκλογικής συνεργασίας και την δουλικότητα του, στον φιλελευθερισμό της ΝΔ.
- Το ΠΑΣΟΚ πήρε, ως επιστροφή, περίπου 200.000 ψήφους, που είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι επέστρεψαν, στις ημέρες του ΄80, σβήνοντας απ΄την μνήμη τους τις κυβερνητικές συνεργασίες με την ΝΔ+ και τα Μνημόνια υποδούλωσης του έθνους. Γι΄αυτό το κόμμα το αφήγημα της "δημοκρατικής" Ευρώπης είναι πρωτεύον και κάθε εντολή της ΕΕ είναι επιβεβλημένη, όποια κι αν είναι!
- Όσο για το ΚΚΕ, κέρδισε 126.000 επιπλέον ψήφους (2 επιπλέον εκλογικές μονάδες), μετά από 4 Μνημόνια και δεκάδες εθνικές καταστροφές, φτωχοποίηση του λαού, κατάργηση ατομικών, εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων. Αν αυτό είναι ένα σήμα ενεργοποίησης, για περισσότερη δουλειά και περισσότερες κοινωνικές δράσεις, που να ανταποκρίνονται στο κοινό αίσθημα του λαού, ας το λάβει υπόψη του.
Όσο για την αποχή (40%), ας κοιταχτούν στο καθρέφτη τους, αυτοί που την προπαγάνδιζαν, ως δήθεν αντίσταση το σύστημα!
Και εις άλλα, στις δεύτερες εκλογές, με υγεία!

http://www.press-gr.com/2023/05/2023_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .